Įvyko pirmasis LEU ir VDU darbo grupių dėl susijungimo susitikimas

Publikuota: 2016 m. birželio 8 d. trečiadienis

Birželio 7 d. Lietuvos edukologijos universitete (LEU) įvyko pirmasis LEU ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) darbo grupių dėl susijungimo susitikimas. Jame buvo aptartos universitetų jungimosi gairės ir veiksmų plano parengimo tvarka.

LEU rektorius akad. Algirdas Gaižutis ir VDU rektorius prof. Juozas Augutis pristatė būsimos universitetų jungties gaires. Diskusijoje dalyvavo LEU ir VDU darbo grupių atstovai. Kitą darbo grupių posėdį susitarta rengti VDU birželio 27 d.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės Strateginio planavimo komiteto rekomendacija universitetai iki liepos 1 d. Švietimo ir mokslo ministerijai turi parengti ir pateikti universitetų jungimosi veiklos planą.

„Jungimasis yra ne staigus, o ilgalaikis procesas, kurį norint gerai sutvarkyti būtina ir valstybės finansinė parama, ir kiti finansiniai ištekliai. Todėl sudaryta bendra derybininkų grupė privalo sukonkretinti ne jungimosi terminus, bet pasverti ir pamatuoti bet kuriuos būtinus jungimosi, kaip pertvarkos, aspektus, susijusius su finansiniais skaičiavimais, aišku, negalutiniais“, – sako LEU rektorius akad. A. Gaižutis.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai