Mokiniai į teisę pažvelgs išradingai

Publikuota: 2016 m. gegužės 9 d. pirmadienis

Kazimiero Simonavičiaus universitetas, Teisingumo ministerija ir Nacionalinė teismų administracija kviečia Lietuvos mokinius į savo teises ir pareigas pažvelgti išradingai – šia tema kurti trumpametražius filmukus konkursui „14:16:18“.

„Labai svarbu, kad kuo jaunesni žmonės suvoktų, kaip veikia teisė, kaip sąveikauja mūsų teisės ir pareigos, tačiau sudominti paauglius teisiniais dalykais nėra lengva, todėl tokie konkursai labai reikalingi. Leisdami pasireikšti mokinių vaizduotei ir skatindami gvildenti teisinius dalykus per savo suvokimo prizmę ugdome jų teisinę savimonę“, sako projekto globėjas, teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Iki šiol dalyvavimui konkurse užsiregistravo 12 komandų, kitus norinčius dalyvauti organizatoriai kviečia kreiptis iki gegužės 12 dienos. Pagal konkurso sąlygas, filmukus, kurių trukmė 5-7 min. gali kurti ne daugiau nei 7 vyresniųjų klasių mokinių komanda.

Organizatorių pasirašytame bendradarbiavimo susitarime sutarta plėtoti projektą ir bendradarbiauti tobulinant jo koncepciją. Anot J. Bernatonio, įdomių temų filmukams pritrūkti tikrai neturėtų, todėl toks projektas turi daug potencialo tapti kasmetiniu ir pritraukti vis daugiau dalyvių.

„Nors dar gajus stereotipas, kad teisė yra nuobodus, sausas mokslas, tai yra visiška netiesa. Pradėjęs domėtis ir gilintis, atrandi vis daugiau spalvų ir atspalvių, supranti, kaip skirtingai galima pažvelgti į panašias situacijas, kiek daug aspektų reikia žinoti“ – teigia ministras.

Konkurso nugalėtojai bus išrinkti ir apdovanoti gegužės 26 d. Nacionalinėje teismų administracijoje.

Daugiau informacijos

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai