Prasidėjo mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2015“

Publikuota: 2015 m. vasario 5 d. ketvirtadienis

Vasario 5–7 d. LITEXPO parodų centre Vilniuje moksleivių laukia tradicinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2015“. Ją atidarė Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas bei švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis.

Kaip pabrėžė švietimo ir mokslo ministras, tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda kasmet keičia savo stilių, tampa vis žaismingesnė, inovatyvesnė, lankytojams pasiūlo įvairių naujienų. Tačiau pagrindinis jos tikslas – suteikti kuo įvairesnį spektrą ir tikslesnių žinių apie mokymąsi, studijas ir karjerą – nesikeičia.  D. Pavalkis palinkėjo moksleiviams parodoje sėkmingai rasti atsakymus į rūpimus klausimus.

Vasario 6 d. 11 val. parodoje „Studijos 2015“ Švietimo ir mokslo ministerija rengia konferenciją „Rinkis atsakingai“, kurios tikslas – padėti abiturientui pasirinkti ateities profesiją. Joje pranešimus skaitys švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus, Švietimo mainų paramos fondo direktorės pavaduotoja Gražina Kaklauskienė, Švietimo ir mokslo ministerijos Profesinio mokymo ir orientavimo skyriaus vedėjas Mečislavas Griškevičius, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas Pranas Žiliukas.

Parodoje galima susipažinti su universitetų, kolegijų ir profesinių mokyklų siūlomomis studijų programomis, sužinoti, kokios specialybės šiuo metu paklausiausios. Čia dalyvauja daugiau nei 220 mokymo įstaigų iš Lietuvos ir 14 užsienio šalių, vyks daugiau nei 200 renginių.

Atidaryta nauja parodos erdvė, kurioje moksleiviai gali susipažinti su Lietuvos aukštosiose mokyklose sukuriamomis inovacijomis, pabuvoti virtualioje realybėje. Vyks interaktyvus profesijų pristatymas, bus surengtas Nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas, veiks karjeros konsultacijų ir psichologų zona. Joje mokiniai galės atsakyti sau į klausimus „Kas aš?“ ir „Kuo aš noriu būti?“.

 

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai