Vakarų Lietuvos moksleiviai išbandys pirmąją šalyje mobilią biomokslų laboratoriją

Publikuota: 2012 m. kovo 21 d. trečiadienis

Kovo 22 d. į Klaipėdą atvyksta pirmoji šalyje mobili biomokslų laboratorija, kuri šalies moksleivius supažindina su naujausiais biomokslų laimėjimais. „Mobiliąja bioklase“ pavadinta laboratorija aplankys Klaipėdos Ąžuolyno gimnaziją.

„Mobilioji bioklasė“ suteiks moksleiviams unikalią galimybę bent trumpam tapti tyrėjais. Jie ne tik išbandys tikrus mokslinius prietaisus, bet ir patys atliks modernius biomokslų eksperimentus, kurie, pavyzdžiui, atskleidžia, kas yra DNR.

Prieš atvykstant į Klaipėdą, šiandien (kovo 21 d.) „Mobilioji bioklasė“ lankysis Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje, o kovo 24 d. – Palangos Senojoje gimnazijoje. Kovo 23 d. „Mobilioji bioklasė“ taip pat dalyvaus Klaipėdoje vykstančioje respublikinėje moksleivių biologijos olimpiadoje – čia geriausi šalies moksleiviai turės atlikti praktines užduotis, naudodami šios programos įrangą ir reagentus.

„Mobilioji bioklasė“ yra aprūpinta modernia daugiau kaip 130 tūkst. litų vertės „Thermo Fisher Scientific“ moksline įranga. Padedami Vilniaus universiteto studentų, Vakarų Lietuvos moksleiviai su ja patys atliks pažintinius eksperimentus, susipažins su mokslininkų darbo specifika. Edukacinę programą taip pat sudarys mokslo populiarinamosios paskaitos, mokymai ir diskusijos.

Mini autobusas su specialia edukacine programa po šalies mokyklas važinėja reguliariai. Programa yra skirta 9 ir vyresnių klasių moksleiviams. „Mobiliosios bioklasės“ projektą įgyvendina Vilniaus universitetas ir bendrovė „Thermo Fisher Scientific“, didžiausia pasaulio bendrove, siūlančia produktus ir paslaugas mokslui.

„Mobilioji bioklasė“ jau yra aplankiusi Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Utenos, Kaišiadorių, Molėtų, Trakų, Varėnos, Pagirių (Vilniaus rajonas) mokyklas.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

„Pakrikštyta“ mobili biomokslų laboratorija iškeliauja į mokyklas

Jau šį rudenį Lietuvos mokyklas pasieksianti biomokslų laboratorija pagaliau turi pavadinimą - „Mobilioji bioklasė“. skaityti »

Populiariausi straipsniai