„Google“ siūlo atsiskaityti laisvomis rankomis

Publikuota: 2016 m. kovo 4 d. penktadienis

„Google“ pasiūlė atsiskaitymus per išmaniuosius telefonus pakeisti laisvųjų rankų (angl. hands free) atsiskaitymais, kai pirkėjui iš viso nereikia liesti jokio įrenginio. Šiuo metu tokią paslaugą bando nedidelė žmonių, gyvenančių San Franciske, grupė.  

Norint atsiskaityti be mokėjimo kortelės ir be mobiliojo telefono, reikia iš pradžių būti parsisiuntus programą, veikiančią „Android“ ir „iOS“ operacinėse sistemose. Užregistravus programą, pirkėjo vietai nustatyti naudojama „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir geolokacinė programos.

Norėdamas atsiskaityti, pirkėjas kasininkui turi pasakyti, kad nori susimokėti per „Google“ ir įvardyti savo inicialus. Tuomet sistema parodo registruojantis įkeltą pirkėjo nuotrauką, kad kasininkas galėtų palyginti vaizdą su šiuo metu priešais jį stovinčiu pirkėju.

Ateityje rekomenduojama prekybos centruose įrengti vaizdo kameras, kad klientas būtų atpažįstamas automatiškai ir operatyviai.

Kiek anksčiau panašų atsiskaitymo būdą pasiūlė pradedančioji įmonė „Square“, tačiau jis nesulaukė populiarumo ir prekybininkų pritarimo, todėl buvo atmestas.

Šaltinis: banks.eu
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha