Atnaujinti „Windows 8.1“ ir „Windows Phone 8.1“ ragina pereiti prie lanksčiojo gyvenimo būdo

Publikuota: 2014 m. balandžio 4 d. penktadienis

„Microsoft" kasmetinėje konferencijoje „Build" pristatė atnaujintas ir dar labiau tarpusavyje suvienytas operacines sistemas „Windows 8.1" ir „Windows Phone 8.1". Naujovėmis „Microsoft" pabrėžia, kad šiandieninė visuomenė siekia dirbti ir gyventi itin lanksčiai, todėl nori reikalingus duomenis visada turėti su savimi.

„Vartotojų poreikiai ir toliau išlieka mūsų dėmesio centre, siekiame atitikti jų norą dirbti vienodai patogiai, nepriklausomai nuo naudojamų įrenginių ar buvimo vietos, – pristatydamas naujienas sakė Aleksandras Golod, „Microsoft" rinkodaros vadovas Baltijos šalims. – Jau įpratome, kad „OneDrive" pagalba bus galima iškart planšetiniame kompiuteryje pamatyti telefonu padarytas nuotraukas, arba pradėti kurti „PowerPoint" prezentaciją savo kompiuteryje ir vėliau tęsti jos redagavimo darbus telefone."

Nuo šiol skirtingų prietaisų sinergija bus dar didesnė. Pavyzdžiui, pakeitus „Windows Phone 8.1" temos spalvą telefone, ji automatiškai pasikeis ir vartotojo kompiuteriuose. Be to, automatiškai sinchronizuosis bevielio interneto slaptažodžiai, o „Internet Explorer 11" mobiliajame telefone leis matyti puslapius, kurie buvo atidaryti kompiuteryje.

Atsižvelgė į vartotojų norus

„Build" konferencijoje pristatytas nemokamas „Windows 8.1" atnaujinimas „Windows 8.1 Update" buvo kurtas, atsižvelgiant į vartotojų poreikius. Jie nuo šiol visas reikalingas opcijas galės paprasčiau pasiekti klaviatūros ir pelės pagalba. Pavyzdžiui, įsijungus programėlę ir užvedus pelę į ekrano viršų, atsiras sumažinimo ir uždarymo parinktys, o nuvedus į apačią, pasirodys visiems puikiai pažįstama veiksmų juosta.

Taip pat galima pasirinkti, kad kompiuteris iškart užsikrautų į įprastą darbastalį, o paieškos, kompiuterio išjungimo ir nustatymų parinktys tapo lengviau prieinamos tiesiai iš pradžios ekrano. Prie įrankių juostos nuo šiol galima pridėti nuorodas į „Windows Store" programėles.

Be to, „Microsoft" sumažino keliamus techninius reikalavimus „Windows 8.1", todėl dabar gamintojai juos gali pritaikyti pigesniems įrenginiams, pavyzdžiui, turintiems 1GB darbinės atminties ir 16GB kietąjį diską.

„Windows 8.1 Update" bus pradėtas platinti per „Windows Update" balandžio 8 dieną. Turintys „Windows 8" jį galės atsisiųsti per „Windows Store".

Savininką atitinkantis telefonas

Atnaujinta „Windows Phone 8.1" vartotojams suteikia dar daugiau galimybių telefoną pritaikyti vartotojo poreikiams ir atspindėti jo charakterį. Ši operacinės sistemos versija turi patobulintą pradžios ekraną. Dabar vartotojai gali pridėti trečią vidutinio dydžio plytelę ant visų dydžių ekranų, keisti darbastalio fono atvaizdą. Taip pat atsirado ir veiksmų centras, leidžiantis greitai pasiekti reikalingiausius nustatymus bei pamatyti programėlių pranešimus.

„Windows Phone 8.1" kalendorius tapo panašesnis į „Outlook" bei vartotojams buvo pristatytas „Word Flow" klaviatūros papildinys. Pastarasis įsimena telefono savininko rašymo stilių, kontaktus ir leidžia surinkti tekstą dar greičiau. Naujoje operacinėje sistemoje vartotojai taip pat ras ir „Senses" programėlių paketą, kuris leis patogiai sekti, kiek duomenų sunaudota naršant internetą, kuri programėlė naudoja daugiausia elektros energijos, kiek laisvos vietos yra telefone ir kur aplink yra nemokamų bevielio interneto prieigos taškų.

Vartotojai savo telefonuose „Windows Phone 8.1" nemokamai galės įdiegti artimiausiu metu.

Atsisveikinimas su senuoju gyvenimo būdu

Kartu su minėtais atnaujinimais artėja ir „Windows XP" ir „Office 2003" techninio palaikymo pabaiga. Po balandžio 8 d. jų naudotojai nebesulauks saugumo atnaujinimų, padedančių apsaugoti kompiuterį. Taip pat jiems nebus teikiama oficiali „Microsoft" atstovų pagalba, o nauja programinė ir techninė įranga bus vis mažiau suderinama su „Windows XP".

„Tiek „Windows XP", tiek „Office 2003" pasirodė prieš 13 metų. Tuo metu viskas buvo kitaip – nemaža dalis žmonių neturėjo prieigos prie interneto, kompiuteris dar nebuvo tapęs kiekvieno mūsų neatskiriama gyvenimo dalimi. „Windows XP" puikiai atitiko 2001-aisiais metais buvusius vartotojų poreikius, tačiau per 13 metų technologijos patobulėjo itin smarkiai ir atėjo metas pereiti prie pažangių operacinių sistemų", – sako A. Golod.

Deividas Bargaila, IT sprendimų bendrovės „ITEKS" infrastruktūros konsultantas, pastebi, kad šiandien viskas kitaip: „Visi turime bent po kelis įrenginius, kurie nuolat prisijungę prie interneto. Norime galimybės dirbti, pramogauti ar dalintis informacija bet kur ir nepastebimai dienos eigoje migruoti tarp kelių įrenginių. Informacijos iškėlimas į „debesį" leidžia tai itin lengvai pasiekti, tačiau „Windows XP" ir „Office 2003" to nebegali pasiūlyti."

Nepaisant aktyviai skelbiamos informacijos apie palaikymo nutraukimą, operacine sistema  „Windows XP" ir programų paketu „Office 2003" vis dar naudojasi nemaža Lietuvos vartotojų ir įmonių dalis. Šiemet kovą tarptautinės tyrimų bendrovės „Ipsos MORI" atlikta smulkaus ir vidutinio verslo atstovų (SVV) apklausa atskleidė, kad 27% SVV atstovų Lietuvoje naudoja „Windows XP" ir kol kas nesuskubo jos atnaujinti. Tiesa, 39% apklaustųjų, atnaujinusių savo kompiuterių bazę, pastebėjo, kad išaugo jų produktyvumas, 43% – kad padidėjo saugumo lygis.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha