HTML5 standartas bus patvirtintas 2014 metais

Publikuota: 2012 m. spalio 5 d. penktadienis

Konsorciumas „World Wide Web Consortium“ pranešė apie planus 2014 metais galutinai patvirtinti finalinę standarto HTML5 versiją, o 2016 metais – HTML 5.1. Darbai, susiję su HTML5, tęsiasi jau 15 metų.

Siekiant išvengti praeityje kilusių problemų, HTML nuspręsta plėtoti moduliais – tai ir nulėmė sprendimą iškart imtis 5.1 versijos. Pradžioje į HTML5 ketinta įtraukti daug elementų, dabar tapusių atskiromis techninėmis charakteristikomis – „Web Storage“, „Web Workers“ ir „WebSocket Protocol“. Bet dabar visus nestabilius komponentus nuspręsta perkelti į atskirą HTML 5.1 versiją. Tai leis „World Wide Web Consortium“ susikoncentruoti ties likusių HTML5 komponentų stabilumo didinimu.

Jei planas bus patvirtintas, HTML5 bus baigtas jau šiemet. „World Wide Web Consortium“ nebus lengva pasiekti išsikeltų tikslų: šiuo metu HTML5 aptikta 10 neišspręstų problemų, 300 klaidų ir 11 ypatybių, kurioms nepritaria gamintojai.

 

Šaltinis: World Wide Web Consortium
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Tarptautinė organizacija „Open IPTV Forum“ paskelbė HTML5 standartą, skirtą prie interneto jungiamiems televizoriams

Tarptautinė organizacija „Open IPTV Forum“ (OIPF) paskelbė HTML5, CSS, DOM3 ir kitų susijusių interneto technologijų standartą, skirtą interneto televizijos paslaugoms bei prietaisams, veikiantiems naršyklėmis pagrįstoje aplinkoje. skaityti »