„Microsoft“ pristatė „Windows Phone 8“

Publikuota: 2012 m. spalio 31 d. trečiadienis

Korporacija „Microsoft“ atnaujino savo mobiliąją programinę platformą „Windows Phone".

„Microsoft" pridėjo galimybę įdiegti namų ekrane „gyvas“ aplikacijas. Pavyzdžiui, blokas su „Groupon" sandoriais, blokas su skrydžių informacija, blokas su naujienų antraštėmis. Tokios „Windows Phone 8" aplikacijos (pavyzdžiui, „Facebook") galės parodyti naujausią informaciją netgi blokavimo ekrane, atnaujindamos užsklandą.

Kompanija teigia, kad el. parduotuvėje „Windows Phone Store“ yra daugiau nei 120 tūkst. aplikacijų, šimtai jų įdedama kasdien, o per Kalėdas pažadėta „Angry Birds Star Wars", „Cut the Rope Experiments", „Disney Where’s My Water", „LivingSocial", „Temple Run", „Urbanspoon" ir daugelis kitų naujienų.

Dar „Microsoft" pranešė, kad populiari interneto radijo tarnyba „Pandora“ „Windows Phone" sistemoje pasirodys jau 2013 m. pradžioje. Korporacija nemažai dėmesio skyrė ir naujoms „Facebook" ir „Twitter" funkcijoms: atnaujintos aplikacijos dirbs daug greičiau, galės parodyti duomenis tiesiai blokavimo ekrane, taip pat taikys pranešimų sistemos pranašumus.

Funkcija „Kid’s Corner“ – tai nauja „Windows Phone 8" galimybė, kuria pasinaudoję tėvai gali savo išmanųjį telefoną duoti vaikams. Šie galės žaisti, pvz. „Angry Birds", o tėvai nesijaudins, kad jų vaikai atliks kokį nors brangų pirkimą ar paskambins ne tam, kam reikia. „Microsoft“ pažymi, kad po nesudėtingų nustatymų tėvai galės aktyvuoti specialią vaikams skirtą aplinką – ten bus galima nustatyti nuosavą namų ekraną su prieiga tik prie tų aplikacijų, žaidimų, muzikos ir vaizdinės medžiagos, kuriuos pasirinko tėvai.

Funkcija „Rooms“ – dar viena platformos galimybė, priklausanti moduliui „Žmonės“. Kartais žmogus nenori dalintis informacija ar bendrauti su visu socialiniu tinklu. Kambariai leidžia sukurti privačias žmonių grupes, turinčias "Windows Phone 8", ir be vargo bendrauti tik su jais. Pokalbių kambarys, keitimasis kalendoriaus įrašais, pirkinių sąrašais, fotografijomis ir t. t. tik su pakviestaisiais. Kai kurios „Kambario“ funkcijos prieinamos ir kitų išmaniųjų telefonų savininkams.

„Data Sense" – nauja funkcija, leidžianti daugiau naršyti internete, bet taupyti duomenų srautą. Funkcija suspaudžia WEB vaizdus, perkelia duomenų srautą į prieinamus Wi-Fi taškus, automatiškai apriboja aktyvumą, pasiekus tam tikrus limitus. „Data Sense" taip pat rodo, kiek duomenų naudoja atskiros aplikacijos. Funkcija bus prieinama jau kitais metais.

Į naująją operacinę sistemą kompanija „Microsoft" integravo galimybę pirkti, pasinaudojant skaitmenine pinigine, keičiantis duomenimis artimojo veikimo technologija NFC. Piniginė taip pat leidžia saugoti kreditinių, debetinių ir kitų kortelių duomenis savo išmaniajame telefone.

Galiausiai „Windows Phone 8" atsiras visavertė „Skype“ aplinka. Vartotojai galės skambinti ir priiminėti skambučius lygiai taip pat, kaip ir įprastus – tereikia pasirinkti kontaktą iš sąrašo ar tiesiog priimti skambutį.

„Microsoft“ ypač pabrėžia savo mobiliosios platformos giminystės ryšius su „Windows 8“, nes naudojamos tos pačios branduolio technologijos, tarnybos, taip pat šias OS padės susieti debesų tarnyba „SkyDrive“. Kompanijos tvirtinimu, „Windows Phone 8“ sukurta, glaudžiai bendradarbiaujant su „Windows 8", „Windows RT" ir „Xbox 360" kūrėjų komandomis. Pavyzdžiui, galima redaguoti dokumentą savo išmaniajame telefone, o vėliau darbą baigti prie asmeninio kompiuterio. Arba gauti prieigą prie muzikinio albumo, dainos, vaizdinės medžiagos iš bet kurio įrenginio pasitelkiant „Xbox Music“.

„Microsoft" vadovas Steve‘as Ballmeris patvirtino, kad pirmoji „Windows Phone 8" išmaniųjų telefonų banga, įskaitant „Nokia Lumia 920" ir „Samsung Ativ S", Europoje bus prieinama jau šį savaitgalį, tuo tarpu kitose rinkose pasirodys lapkritį.

Išsamiau su „Windows Phone 8" funkcijomis ir naujomis galimybėmis galima susipažinti „Microsoft“ oficialiame puslapyje.

 

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha