Pranešta apie „Google“ muzikos paslaugą

Publikuota: 2011 m. gegužės 10 d. antradienis

San Franciske gegužės 10–11 dienomis vyksiančioje konferencijoje „Google I/O“ kompanija „Google“ pristatys savo muzikos paslaugą. Tiksli konferencijos programa kol kas nežinoma, bet žurnalistai spėja, jog „Google Music“ bus pristatyta jau pirmąją renginio dieną.

Manoma, kad „Google Music“ veiks pagal principą, panašų į „debesų“ technologijos „Amazon Cloud Drive“, kuri pasirodė šių metų kovo pabaigoje. „Google“ muzikos paslaugos naudotojai galės įkrauti įrašus nutolusioje saugykloje bei klausytis muzikos naudodamiesi kompiuteriais ir mobiliaisiais įrenginiais.

Beje, galimybės parsisiųsti jau įkrautus servise muzikos įrašus nebus. Spėjama, jog tai viena iš kovos su piratavimu priemonių, padėsiančių riboti nelegalų dainų platinimą. „Google“ atstovų teigimu, „Google Music“ naudotojai galės nemokamai saugoti servise iki 20 tūkst. dainų. Be to, sistema galės automatiškai kurti grojaraščius.  

Kadangi „Google“ kol kas nesiseka susitarti su garso įrašų kompanijomis, muzikos įrašų parduotuvės paslauga naudotojams kol kas nebus pasiūlyta. Pradžioje „Google Music“ veiks tik testiniu režimu. Kada ši paslauga bus prieinama visiems, kol kas nepranešama.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha