Internetinė intelekto lavinimo sistema jau prieinama ir Lietuvoje

Publikuota: 2013 m. vasario 8 d. penktadienis

Latvijos bendrovė „M.A.R.I.D.I.“ pranešė sukūrusi intelektualių gebėjimų treniravimo internetu sistemą. Kuriant projektą dalyvavo žinomi ekspertai, psichologijos mokslų daktarai.

„BrainPlus“ užsiėmimų sistema yra internetinių užduočių kompleksas, susidedantis iš daugiau kaip 700 užduočių lygių. Pasak sistemos kūrėjų, užduočių ir lygių kiekis ateityje bus nuolat didinamas.

Skelbiama, kad užsiėmimai pagal „BrainPlus“ sistemą lavina tokias intelekto savybes kaip suvokimas, dėmesys, atmintis, logiškas ir kūrybiškas mąstymas, gebėjimas analizuoti informaciją ir sprendimų priėmimo greitis.

Anot „BrainPlus“ kūrėjų, metodinė bazė (naudotojas reguliariai gauna užduotis tam tikra seka), žaidimo forma ir palaipsnis sudėtingumo didinimas užtikrina pagrindinį užsiėmimų efektą – intelektualių gebėjimų lavinimą. Tokie užsiėmimai tinka bet kokio amžiaus žmonėms: nuo paauglių iki senjorų. Moksliškai įrodyta, kad reguliarūs protiniai užsiėmimai padeda kovoti su daugeliu amžiaus problemų, pavyzdžiui, su atminties silpnėjimu ir Alzheimerio liga.

2013 metų vasario pradžioje veiks „BrainPlus“ versijos latvių, lietuvių ir rusų kalbomis. Kompanija taip pat planuoja adaptuoti intelektualų produktą kitoms šalims. Išbandyti užsiėmimų sistemą bei sužinoti daugiau apie kūrėjus ir „BrainPlus” metodiką galima „BrainPlus“ interneto svetainėje.

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Kuriama technologija, gebanti perduoti žmogaus mintis

Išradėjas ir verslininkas Elon Musk tikisi sukurti technologiją, padedančią žmonėmis keistis mintimis per atstumą. skaityti »