„Google“ siekia apsaugoti vaikus

Publikuota: 2013 m. lapkričio 19 d. antradienis

Kompanija „Google“ stojo į kovą su vaikų išnaudojimu. Šią savaitę išplatintame pranešime spaudai skelbiama, jog ruošiamasis paleisti naują paieškos rezultatų filtravimo sistemą, kuri identifikuos neleistino turinio informaciją.

Testuojant naują priemonę buvo aptikta per 100 tūkst. rezultatų, kuriuos galima traktuoti, kaip vaikų išnaudojimą, tiek fizinį, tiek emocinį. Daugiau nei 13 tūkst. paieškos rezultatų buvo pažymėti kaip netinkamo turinio, tačiau neblokuojami.

Pranešime taip pat teigiama, jog techniškai sistema negali aptikti visos informacijos susijusios su vaikų išnaudojimu, nes pastaroji yra „slepiama“ po kodiniais pavadinimais. Todėl vienas iš efektyviausių būtų tas, kai žmonės naršydami savo kompiuteriuose patys aptinka neleistino turinio informaciją ją pažymi. 

Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Davido Camerono teigimu, toks „Google“ žingsnis yra sveikintinas ir jis tikisi, kad kitos paieškos sistemos taip pat imsis veiksmų siekdamos kovoti su šia, jau globalia tapusia problema.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha