Mokslo pasiekimai garsina Lietuvą visame pasaulyje

Publikuota: 2015 m. birželio 10 d. trečiadienis

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Saulėtekio slėnio Technologijų ir inovacijų centro atidaryme. Šiame centre Lietuvos mokslininkai kuria unikalius išradimus ir pažangiausias technologijas, kurios naudojamos visame pasaulyje.

„Mokslo idėjomis ir aukštųjų technologijų sprendimais Lietuva jau konkuruoja su pasaulio lyderiais. Mūsų mokslininkai turi ką pasiūlyti ir kaip nustebinti. Todėl būtina ir toliau investuoti į aukštųjų technologijų vystymą Lietuvoje – tai neša ne tik pažangą, bet ir kuria naujas darbo vietas, ir pritraukia daugiau investicijų į mūsų šalį", – sakė Prezidentė.

Technologijų ir inovacijų centre veikia 23 verslo įmonės, kurios orientuotos į aukštųjų technologijų kūrimą ir taikymą. Metinė visų šių įmonių apyvarta viršija 40 mln. eurų, centre dirba daugiau nei 300 žmonių.

Saulėtekio slėnyje yra įsikūręs vienas didžiausių ir daugiausia investicijų pritraukiantis lazerių centras Lietuvoje. Būtent čia, bendradarbiaudami su amerikiečiais, Lietuvos mokslininkai prisideda prie vieno galingiausių pasaulio lazerių kūrimo.

Taip pat šitame slėnyje veikia vienintelė Lietuvoje nanoinžinerijos laboratorija. Čia sukuriami produktai jau dabar yra naudojami medicinoje, gydant akių ir vėžio ligas. Pavyzdžiui, mėgintuvėlyje sukurta dirbtinė akies ragena leis ragenos transplantacijos laukiantiems žmonėms atgauti regėjimą nelaukiant donoro.

Prezidentė Technologijų ir inovacijų centre apžiūrėjo naujausią 3D lazerinį spausdintuvą, kuriuo gaminami įvairūs produktai, naudojami pramonėje tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Atidarytame Technologijų ir inovacijų centre veiks Lazerinių ir inžinerinių technologijų klasteris, Fizikos instituto mokslo ir technologijų parkas, Fizinių ir technologijų mokslo centro Lazerių skyrius, Optoelektroninių komponentų tyrimų ir technologijų adaptavimo ir inkubavimo centras. Saulėtekio slėnyje jau šį rudenį bus atidarytas Jungtinis gyvybės mokslo centras, Fizinių ir technologijų mokslo centras.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Inovacijos tapo iškalbinga Lietuvos vizitine kortele JAE

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė oficialaus vizito JAE metu su Dubajaus Emyru ir šalies Premjeru Mohammedu bin Rashidu Al Maktoumu aptarė bendradarbiavimą aukštųjų technologijų, inovacijų, komunikacijų, atsinaujinančiosios energetikos, gyvybės mokslų srityse. skaityti »