„Sony” pristatė nuotoliniu būdu valdomą apšvietimo sistemą

Publikuota: 2016 m. liepos 12 d. antradienis

Japonų kompanija „Sony“ rinkai pristatė naują radijo bangomis valdomą apšvietimo sistemą, kuri, pasak gamintojų, turėtų patenkinti augančius profesionalių fotografų ir pažengusių fotografijos entuziastų poreikius.

Lanksti apšvietimo sistema gali tapti nepakeičiama pagalba fotografams, kurių darbo aplinka neapsiriboja studija, o studijinės apšvietimo sistemos transportavimas tampa daug laiko atimančiu iššūkiu. Naujoji apšvietimo sistema yra suderinama su „Sony“ „α“ serijos kameromis su keičiamais objektyvais ir išorinėmis fotoaparatų su kelių sąsajų jungtimi blykstėmis. Ji taip pat turi įmontuotą FA-WRC1M bevielį radijo kontrolės pultą bei FA-WRR1 bevielį radijo imtuvą.

Su maksimaliu 30 metrų siekiančiu diapazonu, naujoji nuotoliniu būdu valdoma apšvietimo sistema yra lengvai pritaikoma prie įvairių fotografavimo sąlygų ir gali pademonstruoti išskirtinį veikimą fotografuojant tiek TTL, tiek rankiniu, tiek pasikartojančios blykstės režimu. Iš viso, naujoji sistema gali kontroliuoti iki 15 atskirų blyksčių, padalintų į 5 grupes – fotografams suteikiama didžiulė kūrybinė laisvė ir galimybė eksperimentuoti su skirtingais nustatymais, siekiant kuo preciziškiau realizuoti kūrybinio projekto viziją.

Dirbant su naująja „Sony“ apšvietimo sistema, fotografavimo režimas, blykstės koeficientas ir ekspozicijos kompensavimas nutolusiuose blykstės įrenginiuose gali būti valdomas naudojant įrenginyje įtaisytą valdymo pultą, kuris suteikia galimybę reguliuoti kiekvieną prijungtą įtaisą, todėl naujoji apšvietimo sistema yra patogi naudoti net tada, kai fotografas dirba vienas. Sistema taip pat siūlo nuotolinio kelių kamerų paleidimo funkciją. Įrenginys veikia 30 metrų spinduliu ir suteikia galimybę lemiamu momentu užfiksuoti vaizdą visame kameros išlaikymo diapazone, todėl gali tapti neįkainojama pagalba sporto ir laukinės gamtos fotografams.

Naujoji sistema buvo sukurta fotografams, kurie savo darbe naudoja daug šviesos šaltinių, kurių kiekvienas gali būti lengvai kontroliuojamas taip sukuriant dinamiškus apšvietimo efektus. Naujosios apšvietimo sistemos blykstės sinchronizacijos greitis gali siekti iki 1/250 thi per sekundę. Galima ir didelės spartos blykstės sinchronizacija (HSS). Blykstės intensyvumo lygis gali būti kontroliuojamas per 25 padalas (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256) didinant kas 1/3 EV. Naudojant naująją apšvietimo sistemą nebereikia jaudintis dėl IR veikimo apribojimų, kuriuos gali sukelti stiprūs saulės šviesos spinduliai ar aplinkos veiksniai. Įranga yra atspari dulkėms ir drėgmei, todėl gali būti naudojama esant įvairioms oro ir aplinkos sąlygoms.

Naujoji „Sony“ apšvietimo sistema prekyboje pasirodys nuo šių metų rugsėjo mėnesio. Jos kaina su nuotolinio valdymo pultu sieks apie 420 eurų. Nuotolinis imtuvas kainuos apie 240 eurų.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha