Virš Čeliabinsko sprogo didžiulis meteoritas

Publikuota: 2013 m. vasario 15 d. penktadienis

Penktadienio rytą Čeliabinsko srityje užfiksuotas meteoritų lietus, žurnalistams pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovai.

„Kosmoso stebėsenos prietaisai užfiksavo blyksnius žemutiniuose atmosferos sluoksniuose, tai – meteoritų lietus“, – pranešė jie.

Preliminariais duomenimis, meteoritų lietų sukėlė bolidas, kuris įskriejo į atmosferą ir subyrėjo virš Čeliabinsko srities. Pranešama, kad išbyrėjo namų langai, vienoje regiono mokykloje yra nukentėjusiųjų.

Naujausiais pranešimais, meteorito sukelta sprogimo banga Čeliabinsko cinko gamykloje sugriovė dalį sandėlio sienos, praneša „Interfax”, remdamasi šios įmonės darbuotoju. Gamyklos administraciniame pastate išbyrėjo langai, keturi žmonės sužeisti.

Sprogimo banga taip pat išdaužė kai kurių Čeliabinsko namų langus. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovų duomenimis, radiacinis fonas Čeliabinsko srityje normalus, žmonės neevakuojami.

Penktadienį anksti rytą virš Čeliabinsko užfiksuotas meteoritų lietus. Dauguma bolidų sudegė atmosferoje, bet vienas meteoritas, sprendžiant iš kelių vaizdo įrašų, nukrito Čeliabinsko srities teritorijoje.

Kurgano srities pareigūnų duomenimis, blyksnius danguje matė ir šio Rusijos regiono gyventojai. Meteoritų lietus taip pat buvo matomas Tiumenės bei Sverdlovsko srityse ir Kazachstano šiaurėje.

 

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Atvejai, kai į žmones iš giedro dangaus trenkė... meteoritas

Dažniausiai meteoritai žemės nepasiekia, nes sudega atmosferoje. Iš septynių pasiekiančių planetos paviršių šeši nukrenta į vandenynus ar kitus vandens telkinius. Vis dėlto kartais meteoritai pataiko ir į žmones. skaityti »