Lietuvos mokyklų apdovanojimai padės atrasti šalies mokyklų herojus

Publikuota: 2017 m. kovo 3 d. penktadienis

Po sėkmingo praėjusių metų starto grįžta Lietuvos mokyklų apdovanojimai (LMA). Kovo 30 dieną Kauno technologijos universiteto (KTU) „Santakos“ slėnyje vyksiančiame renginyje ne tik paaiškės dešimties nominacijų nugalėtojai, bet ir vyks nemokama konferencija moksleiviams bei mokytojams „Code the future“. Siūlyti savo favoritus galima jau nuo kovo 1 d. ČIA.

Šiais metais nominacijų sąrašas pasipildė nauja kategorija – „Metų darnumas“. Likusios nominacijos: „Metų mokytojas“, „Metų moksleivis“, „Metų būrelis“, „Metų išradėjas“, „Metų mokyklos prezidentas“, „Metų mokykla“, „Metų projektas“, „Metų pagalbininkas“ ir „Metų mokinių taryba“.

Dėmesio centre – mokyklų šviesuoliai

Vieno iš organizatorių Manto Kidyko teigimu, renginiu siekiama skatinti šalies mokyklų bendruomenių aktyvumą ir iniciatyvumą bei įvertinti tuos, kurie kasdien stengiasi, dirba ne tik dėl moksleivių, bet ir dėl šalies ateities: „Norime, kad plačioji visuomenė žinotų apie mokyklų šviesuolių daromus gerus darbus savo bendruomenėms ir Lietuvai.“

„Šalies mastu vyksta ir daugiau apdovanojimų, kuriuos organizuoja miestų savivaldybės, atskiros mokyklos, bet jie – pavieniai. Iki šiol vieningo renginio, siekiant pagerbti geruosius pavyzdžius mokyklose, nebuvo, – pažymėjo M.Kidykas. – Kasmet į KTU stojantys abiturientai netrunka atskleisti turimų talentų ir gebėjimų, kuriuos pastebėjo ir ugdė vienas ar kitas mokytojas. Norime tuo pasidžiaugti.“

M.Kidyko nuomone, vien tai, jog kitas žmogus pastebėjo mokytojo, atskirų moksleivių ar jų būrelių vykdomą veiklą, yra didelis laimėjimas ir garbė. 

Pranešimus skaitys žinomi veidai

Lietuvos mokyklų apdovanojimų organizatorius ir iniciatorius – Kauno technologijos universitetas (KTU). Renginys labiausiai orientuotas į 10-12 klasių moksleivius.

Prieš skelbiant dešimties nominacijų nugalėtojus KTU „Santakos“ slėnyje (K. Baršausko g. 59, Kaunas) vyks konferencija „Code the Future“, kurios metu moksleiviai turės galimybę išgirsti žinomų visuomenės veikėjų skaitomus pranešimus. Renginyje tikimasi sulaukti apie pusę tūkstančio moksleivių.

„Žodis „code“ (liet. kodas, kodavimas) šiandien įgauna technologijų padiktuoto kūrybiškumo atspalvį. Renginio metu moksleiviai gaus informacijos apie „užkoduotus“ sėkmingos ateities elementus: talentų ugdymą, tarpdiscipliniškumą, tvarią aplinką, tarptautiškumą, mokslo ir verslo bendradarbiavimą“, – vardijo viena renginio organizatorių Rūta Repovienė.  

Jos teigimu, siekiama, kad Lietuvos mokyklų apdovanojimai vyktų kasmet, augtų, stiprėtų, sulauktų visuotinio pripažinimo ir taptų nacionaliniais mokyklų apdovanojimais.

Šių metų LMA nugalėtojų laukia KTU ir rėmėjų įsteigti prizai, oficialūs dalyvio pažymėjimai ir unikalios apdovanojimų statulėlės. Renginio metu taip pat bus apdovanoti trečius metus vykstančio projekto moksleiviams „Iššūkis mokyklai“ dalyviai ir prizininkai.

Nominantus vertins ir komisija

Siūlyti savo kandidatus nominacijoms gali visų šalies mokyklų moksleiviai, tėvai, absolventai, kiti mokyklų jų bendruomenių nariai. Registruojant savo nominantą, būtina pateikti trumpą aprašymą, pagrindimą, išvardinti nuopelnus bei pridėti nuotrauką. Tas pats asmuo gali nominuoti kelis skirtingus projektus, moksleivius, mokytojus, būrelius ir kitus.

Balsuoti už pretendentus atskiroms nominacijoms laimėti gali visi, asmenines socialinio tinklo „Facebook“ paskyras turintys vartotojai, nes balsavimas vyksta, skaičiuojant paspaudimus „patinka“ (angl. like). Daugiausiai balsų kiekvienoje nominacijoje surinkęs trejetukas, toliau bus vertinamas kompetentingos komisijos, kurią sudarys LMS, KTU atstovai, verslo įmonių vadovai, švietimo organizacijų specialistai.

Balsavusių „patinka“ paspaudimai bus paverčiami balais ir sumuojami kartu su komisijos vertinimais.

KTU „Santakos“ slėnyje kovo 30 d. moksleivių laukia ir didelė laisvalaikio erdvė, kurioje vyks kūrybinės dirbtuvės, susijusios su tvarumu, ekologija, technologijomis, apsilankyti kvies įvairios ekspozicijos.

Toje pačioje erdvėje taip pat vyks pramogos, susijusios su virtualia realybe, Universiteto atstovai teiks informaciją apie studijas, laisvalaikio veiklas, bus pristatytas interaktyvus „Monos Lizos“ piešinys, atgimęs ant vieno iš KTU bendrabučių sienos.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai