Pasaulinis verslo universitetų reitingas: ISM – tarp 200 geriausių pasaulyje

Publikuota: 2012 m. lapkričio 13 d. antradienis

Pasaulinio universitetų reitingo „Eduniversal“ kongrese ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas pripažintas viena iš dviejų šimtų geriausių aukštųjų verslo mokyklų („TOP Business Schools“) pasaulyje. Penktąjį kartą universitetui skirtos keturios iš penkių galimų palmių šakelių – tai aukščiausias įvertinimas Lietuvoje ir vienas aukščiausių Vidurio bei Rytų Europos regione.

„Šis įvertinimas patvirtina, kad mūsų universitetas yra pripažintas tarptautinėje akademinėje bendruomenėje, studijų ir darbo kokybė patraukli tiek vietos, tiek užsienio šalių studentams bei dėstytojams. Tikime, kad per artimiausius dvejus metus pakilsime iš „TOP Business Schools“ lygio į „Exellent Business Schools“ kategoriją ir būsime apdovanoti  penkiomis palmių šakelėmis“, – teigė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Nerijus Pačėsa.

Jis akcentavo, kad kongreso metu ISM universiteto atstovams pavyko užmegzti ryšius su Kinijos, Brazilijos universitetais, Vietnamo bei Egipto verslo mokyklomis. Su naujuoju Warsaw School of Economics rektoriumi buvo aptartos tolesnės bendradarbiavimo ir plėtros kryptys, derėtasi dėl tolesnių mainų skatinimo iniciatyvų su jau esamu ISM partneriu – Pontificia Universidad Catolica universitetu Peru.

Kongrese paskelbti ir magistrantūros programų vertinimai: ISM Finansų ekonomikos magistrantūros programa pateko tarp 100 geriausių finansų srityje, Tarptautinės rinkodaros ir vadybos programa – tarp 200 geriausiųjų rinkodaros srityje, o ISM Vadovų magistrantūra – tarp 200 geriausių vadybos srityje. 

Šiais metais „Eduniversal“ kongresas vyko Limoje, Peru. Didžiausią įvertinimą gavo 100 verslo aukštųjų mokyklų, tarp jų: JAV Harvardo universitetas, Londono ir Kopenhagos verslo mokyklos, Didžiosios Britanijos Oksfordo ir Kembridžo universitetai, ISM steigėjas BI Norwegian Business School ir kiti.

„Eduniversal“ verslo universitetų reitingo pagrindinis tikslas – objektyviai palyginti įvairių šalių mokymo įstaigas, organizuojančias vadybos ir verslo administravimo studijas. Remdamiesi reitingo duomenimis, studentai ir akademiniai darbuotojai gali palyginti užsienio šalių universitetų studijų kokybę.

Pasauliniame reitinge dalyvauja 1000 verslo universitetų. Reitingas kasmet sudaromas trimis etapais – pirmiausia, įvertinamas verslo universitetų tarptautinis žinomumas, turimos akreditacijos, dalyvavimas tarptautinėse asociacijose ir organizacijose, vieta tarptautiniuose, regioniniuose ar nacionaliniuose reitinguose. Antrajame etape savo balsus skiria 1000 verslo universitetų ir mokyklų dekanų. Trečiajame etape mokslo įstaigą vertina Tarptautinis mokslinis komitetas, kurį sudaro devyni nepriklausomi ekspertai iš skirtingų pasaulio regionų. 

ISM keturiomis pasaulinio universiteto reitingo šakelėmis pirmą kartą buvo įvertintas 2008 metais.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai