VGTU įgyvendintas projektas laimėjo „Inovatyvios idėjos nominaciją“

Publikuota: 2012 m. lapkričio 25 d. sekmadienis

Lapkričio 15 d. Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) vykdomas projektas „Statybos ir nekilnojamo turto specialistų imitacinio mokymo centro kūrimas“ laimėjo „Inovatyvios idėjos nominaciją“. Ją universiteto projektui skyrė Europos socialinis fondas, geriausio 2012 metais Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamo projekto konkurse.

VGTU vykdydamas šį projektą sukūrė sistemą, kuria galima nustatyti studentų žinių lygį be egzamino, panaudojant biometrines (akies vyzdžio ir balso analizės) ir intelektines technologijas. Tradiciškai biometrika naudojama žmogui identifikuoti pagal fiziologinę arba elgsenos charakteristiką. VGTU mokslininkai panaudojo šias technologijas egzaminuojamų studentų psichologinės ir emocinės būsenos analizei, kurios rezultatai leidžia įvertinti žmogaus žinių lygį. Projektas buvo skirtas šiai nominacijai, dėl savo inovatyvumo pasaulio mastu.

Projekto metu taip pat buvo sukurta intelektinė praktinio mokymo sistema, skirta statybos ir nekilnojamo turto specialistams, kuriems trūksta praktinių specialybės žinių. Vykdant projektą buvo bendradarbiaujama su Lietuvos nekilnojamo turto plėtros ir kitų asociacijų specialistais, todėl studijų medžiagoje pateikti aktualūs praktiniais pavyzdžiai su paaiškinimais. Darbui vadovavo VGTU prof. habil. dr. Artūras Kaklauskas.

Įgyvendinus projektą buvo sudarytos sąlygos taikyti personalizuotą mokymą įgyvendinant studijų procesą: besimokantieji gali siekti skirtingų tikslų, aktyviai dalyvauti sudarant jo modulio turinį ir kt.

Konkursui pateikti projektai buvo įvertinti „Inovatyvios idėjos“, „Sėkmingos partnerystės“, „Veiksmingo įnašo bendruomenei ar regionui“ bei „Projekto dalyvio svajonės įgyvendinimo“ nominacijomis.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai