Vilniaus universitetas bendradarbiaus su Vilniaus miesto savivaldybe

Publikuota: 2012 m. gegužės 6 d. sekmadienis

Šią savaitę  Vilniaus universitete Rektoriaus auloje pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Vilniaus universiteto ir Vilniaus miesto savivaldybės. Sutartį pasirašė VU rektorius profesorius Benediktas Juodka ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

VU ir savivaldybė sutarė bendradarbiauti, siekdamos glaudesnės tarpusavio sąveikos švietimo, mokslo, kultūros ir sporto srityse. Sutartyje numatoma bendradarbiauti pristatant miesto bendruomenei ir miesto svečiams patrauklius ir rekomenduotinus turizmo objektus, skatinti žinių ekonomikos plėtrą miesto bendruomenėje, skatinti universiteto studentų praktikų organizavimą ir absolventų profesinę karjerą Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ir miesto valdomose žinių ekonomikos įmonėse, taip pat stiprinti ir plėsti bendradarbiavimą ne tik skleidžiant informaciją apie Vilnių ir Vilniaus universitetą kaip Europos istorijai reikšmingus bei turizmui patrauklius objektus, bet ir rengiant bendrus renginius, diskusijas, konferencijas, skatinti akademinį bendradarbiavimą.

VU rektorius prof. Benediktas Juodka pasidalino galimomis tarp Universiteto ir Vilniaus miesto savivaldybės bendradarbiavimo galimybėmis ir idėjomis – tai ir Vilniaus universiteto gimnazijos steigimo planai, dviračių takas Neries pakrante Botanikos sode Vingio parke, tai ir sporto bazės kūrimas Saulėtekyje.

Vilniaus meras Artūras Zuokas teigė, kad ši sutartis būtų įžanga į bendrus darbus, ir, kaip vieną iš jų labai realų, miesto vadovas paminėjo sporto komplekso kūrimą. „Taupant lėšas, kurių nėra per daug, reikėtų protingai spręsti sporto infrastruktūros, tarnausiančios ne tik VU studentams, bet ir visiems vilniečiams, vystymą. Tai tik vienas iš galimų darbų, kuriuos būtų galima ateityje galbūt nuveikti ir, matyt, ši sutartis būtų įžanga,“ – sakė meras.

Meras palinkėjo Vilniaus universitetui dar labiau skleisti už savo sienų išmintį ir patirtį, kad idėjos labiau būtų girdimos ir į jas į įsiklausoma. „Kalbėkit garsiau, ir, kai Jūsų išmintį girdės visi kiti, tai ir visuomenė bus brandesnė, ir visi mes galėsime didžiuotis, kad esame čia, iš čia, ir mokėmės Vilniaus universitete, ar kitoje aukštojoje mokykloje, kuri suteikia ne tik diplomą, bet ir žinias ir išmintį, “ – sakė A. Zuokas.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai