Kviečia diskutuoti apie patyčias mokyklose

Publikuota: 2015 m. kovo 24 d. antradienis

Kovo 24 dieną 10 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje (A. Volano g. 2, Vilnius) vyks diskusija „Tyčiotis negalima padėti. Kur rašom kablelį?“ Diskusijoje, kurią veda viceministrė Natalja Istomina ir žurnalistas Giedrius Drukteinis, mokslininkų, psichologų, žurnalistų, dvasininkų, mokyklų, tėvų atstovai diskutuos, kaip sutelkti jėgas, ką daryti, kad mokykla neliktų viena kovodama su patyčiomis, o įgytų patikimų sąjungininkų? Kaip pasiekti, kad Lietuvoje realiai vyktų tarpinstitucinis bendradarbiavimas?

Diskusijoje dalyvaus švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, „Vaikų linijos“ vadovas, psichologas Robertas Povilaitis, psichiatras, Europos psichoterapijos asociacijos prezidentas Eugenijus Laurinaitis, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto prof. Apolinaras Zaborskis, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, portalo 15min.lt generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Večerskis, Tėvų forumo atstovė Jolanta Lipkevičienė, Utenos Aukštakalnio progimnazijos direktorius Arvydas Šilinskas (ši mokykla patyčių prevencijos programą Olweus vykdo nuo 2009 m.), Olweus programos instruktorius Laurynas Žakevičius, Ryšių reguliavimo tarnybos Interneto priežiūros skyriaus vedėjas Vilius Nakutis, vaiko teisių apsaugos kontrolierės patarėjas Egidijus Meilus.  

Mokyklų atstovai pasidalys savo patirtimi, kaip sekasi kovoti su patyčiomis, bus pristatytos ministerijos iniciatyvos vykdant patyčių prevenciją. Bus kalbama, koks yra šeimos vaidmuo, kaip tėvai, bažnyčia, žiniasklaida, visuomenė gali prisidėti išgyvendinant patyčias, formuojant nepakantumą ir nepritarimą tokiam elgesiui.

Ši diskusija – tai „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ dalis. „Veiksmo  savaitė BE PATYČIŲ“ vyksta kovo 23–29 dienomis.

Maloniai kviečiame dalyvauti diskusijoje.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha