Nauja apgaulė „WhatsApp“ – siūlo nemokamą internetą be „Wi-Fi“

Publikuota: 2017 m. sausio 16 d. pirmadienis

Saugumo ekspertai perspėja, kad pastaruoju metu daugėja sukčiavimo atvejų populiarioje susirašinėjimo programėlėje „WhatsApp“. Šįkart sukčiai vilioja aukas siūlydami nemokamą internetą, kuriam nereikia „Wi-Fi“.

Nepaisant to, kad techniniu atžvilgiu pasiūlymas yra neįgyvendinamas, jis skamba išties viliojančiai. „eScan“ antivirusinių programų kūrėjai tikina, kad sukčiai pataikė į opią vartotojų vietą.

Sukčių žinutė, siūlanti išties stebuklingą internetą, plinta per „WhatsApp“ grupes, taip pat vartotojus, kurie „rekomenduoja“ šią paslaugą nieko apie tai nežinodami. Vartotojai sulaukia specialaus kvietimo su įterpta nuoroda, kuri veda į puslapį ta kalba, kuria veikia įrenginys ar interneto naršyklė.

Sukčių puslapyje aukos yra raginamos pasidalinti pasiūlymu su mažiausiai 13 žmonių arba 5 grupėmis, taip sukčių apgaulė yra platinama toliau. Gana įtikinamai atrodo sukčių puslapyje pateikti kitų vartotojų komentarai, teigiantys, kad siūloma paslauga puikiai veikia. Deja, šių vartotojų net nėra „Facebook“ – visa tai yra sukčių gerai apgalvota gudrybė.

„WhatsApp“ naudotojai, pasidalinę sukčių nemokamo interneto pasiūlymu galiausiai atsiduria kenksminguose puslapiuose, kuriuose siūloma prenumeruoti mokamas SMS paslaugas, diegti trečiųjų šalių programėles ar kitaip pildyti sukčių kišenes.

„eScan“ saugumo ekspertai pataria vartotojams būti dėmesingesniems ir atsargiau vertinti pasiūlymus, kurie skamba per gerai, kad būtų tiesa. Gavus sukčių žinutę, būtina ją pažymėti kaip sukčiavimo atvejį. Pastebėjus, kad draugai platina tokias žinutes, geriausia į juos kreiptis asmeniškai ir įspėti dėl apgaulės.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha