Lietuvos bankas su Konkurencijos taryba ir Valstybės kontrole keisis tarnautojais

Publikuota: 2016 m. liepos 5 d. antradienis

Kad įgytų daugiau profesinių žinių ir keistųsi gerąja patirtimi, Lietuvos banko atstovai galės laikinai palikti įprastas darbo vietas ir vykti į Konkurencijos tarybą ar Valstybės kontrolę, o šių institucijų deleguoti tarnautojai tuo tikslu bus priimami stažuotis centriniame banke. Tokią galimybę numato pirmą kartą pasirašytos Lietuvos banko ir Konkurencijos tarybos, Lietuvos banko ir Valstybės kontrolės bendradarbiavimo sutartys dėl tarnautojų stažuočių šiose institucijose.

„Keitimasis tarnautojais gali prasidėti jau šį rudenį. Tikimės, kad stažuotės sustiprins ir ugdys tarnautojų kompetenciją ir sudarys tinkamas galimybes jiems pritaikyti turimą darbo patirtį. Tokių stažuočių poreikis išryškėjo rengiant ir tarpusavyje derinant teisės aktų projektus, sprendžiant kitus su trijų institucijų veikla susijusius klausimus. Žinodami daugiau apie vieni kitų turimą patirtį, galime veikti operatyviau ir efektyviau“, – sako Gintaras Kukauskas, Lietuvos banko Teisės skyriaus viršininkas.

Pasak jo, stažuotis galės visų sričių specialistai, kurie trijose valstybės institucijose užsiima panašia veikla ir turi ką perduoti kolegoms.

Lietuvos banko bendradarbiavimo su Konkurencijos taryba ir Valstybės kontrole sutartyse, be kitų reikalavimų, numatyta ir tai, kad priimančioji šalis turės įvertinti pateiktą informaciją apie stažuotis siunčiamą tarnautoją, kuri galėtų turėti įtakos viešų ir privačių interesų konfliktui priimančiojoje institucijoje. Taip pat bus atsižvelgiama į tai, ar stažuotės metu bus įmanoma užtikrinti tinkamą konfidencialios informacijos apsaugą.

Susitarta, kad stažuotės metu tarnautojas nebus įdarbinamas priimančiojoje institucijoje, stažuotės trukmė bus ne trumpesnė nei keturios savaitės, bet ne ilgesnė nei šeši mėnesiai. Visas su stažuotės kitoje institucijoje susijusias išlaidas, įskaitant tarnautojo darbo užmokestį, su stažuote susijusių kelionių, konferencijų išlaidas, apmokės siunčiančioji institucija, tai suderinusi su priimančiąja institucija. Į stažuotę siunčiamas tarnautojas turės pasirašyti konfidencialumo susitarimą su priimančiąja institucija dėl informacijos, kuri bus atskleista arba jam taps prieinama stažuotės atlikimo metu, apsaugos.

Stažuotei pasibaigus, tarnautojui paskirtas stažuotės vadovas parengs stažuotės apibendrinimą, tarnautojo kompetencijų ugdymo įvertinimą ir pan.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha