Veiksminga finansų sektoriaus priežiūra sustiprino Lietuvos finansų sektorių

Publikuota: 2015 m. birželio 2 d. antradienis

Lietuvos vykdoma tvari ekonominė politika lėmė subalansuotą ūkio augimą net ir esant nepalankioms išorės sąlygoms, o veiksminga finansų sektoriaus priežiūra sustiprino finansų sektoriaus stabilumą, pažymėjo Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vykdančioji valdyba, gegužės 28 d. užbaigusi šių metų konsultacijas su Lietuva pagal TVF Steigimo sutarties IV straipsnį.

TVF nurodo, kad bankų sistema Lietuvoje yra gerai kapitalizuota, likvidi ir pakankamai pelninga. Įstojusi į euro zoną, Lietuva tapo Europos bankų sąjungos dalimi ir prisijungė prie Bendro priežiūros mechanizmo, todėl bankų sektoriaus priežiūra dar labiau sustiprėjo. TVF palankiai įvertino ir Lietuvos banko pastangas neatidėliotinai sprendžiant kredito unijų problemas bei planus iš esmės pertvarkyti kredito unijų sektorių.

TVF atkreipia dėmesį į tai, kad, 2015 m. sėkmingai įsivedusi eurą, Lietuva įžengė į naują ekonominės konvergencijos etapą. Siekdama Vakarų Europos šalių gyvenimo lygio standartų, Lietuva ateityje ypatingą dėmesį turės skirti inovacijas ir našumo didėjimą lemiančioms struktūrinėms reformoms bei demografinių klausimų sprendimui.

Analizuodamas viešojo sektoriaus finansus, TVF pabrėžia, kad Lietuva jau nuėjo ilgą ir sėkmingą fiskalinės konsolidacijos kelią. Tačiau būtinos tolesnė viešojo sektoriaus finansų konsolidacija ir struktūrinės reformos, kurios pagerintų biudžeto išlaidų kokybę ir didintų mokesčių efektyvumą.

Šaltinis: lb.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha