Pristatyta planšetėms skirta operacinė sistema „Ubuntu“

Publikuota: 2013 m. vasario 21 d. ketvirtadienis

Kompanija „Canonical“ pristatė planšetėms skirtą operacinę sistemą „Ubuntu“. Internete pasirodė vaizdo klipas, kuriame demonstruojami visi „Ubuntu“ pranašumai, palyginti su kitomis populiariomis operacinėmis sistemomis.

Ypač didelis dėmesys skiriamas planšetinio kompiuterio valdymui. „Ubuntu“ ne tik norėjo, kad reikėtų kuo mažiau mygtukų ir viską būtų galima valdyti rankų gestais, kaip kad telefone, tačiau ir pasiūlyti galimybę ekrane lengvai valdyti daugiau nei vieną programą, panašiai kaip asmeniniame kompiuteryje.

Vaizdo įraše taip pat rodoma galimybė telefoną įdėti į planšetinį kompiuterį didesniu ekranu, o į tai reaguodama operacinė sistema pakeičia aplinką į planšetiniam kompiuteriui priimtiną, bet vis tiek leidžia kartu naudoti ir programas, kurios iš esmės pritaikytos telefonui ir jame veikė prieš jį įdedant į planšetę. Ši funkcija pavadinta „Side Stage“ vardu. Prijungus prie planšetinio kompiuterio dar ir klaviatūrą su pele, persikeliama į įprastą operacinės sistemos „Ubuntu“ aplinką, o įrenginį prijungę prie TV – „Ubuntu TV“ aplinką.




Šaltinis: technologijos.lt, penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha