Per pusmetį Aplinkos ministerijos e. paslaugomis domėtasi per 1 mln. kartų

Publikuota: 2015 m. gegužės 7 d. ketvirtadienis

Aplinkos ministerijos elektroniniu būdu teikiamos paslaugos yra populiarios ir patrauklios naudotojams. Per antrąjį 2014 m. pusmetį skirtingomis ministerijos e. paslaugomis portale „Epaslaugos.am.lt“ domėtasi per 1 mln. kartų.

„Gyventojų poreikis gauti įvairias paslaugas internetu nuolat auga. Ne išimtis ir aplinkosaugos sritis. Atsiradus galimybei įvairius leidimus gauti ir informaciją pasiekti neišeinant iš namų, auga ir poreikis tobulėti. Ir toliau vystysime e. paslaugas ir jas vienijantį portalą epaslaugos.am.lt“, – sakė Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas.

Populiariausia Aplinkos ministerijos e. paslauga – žvejybos leidimų, naudingų išteklių ir kitų aplinkosaugos leidimų sistema ALIS. Per pusmetį registruota per 800 tūkst. vartotojų apsilankymų šioje sistemoje.

Antroji labiausiai lankoma – Saugomų rūšių informacinė sistema SRIS. Ja per pusmetį domėjosi per 13 tūkst. interneto vartotojų. Šios e. paslaugos vartotojai gali gauti, teikti ir tikrinti informaciją apie saugomas rūšis, jų augavietes ir radavietes.

Dar viena Aplinkos ministerijos žinybos e. paslauga – Upių, ežerų ir tvenkinių kadastras UETK – per pusmetį sulaukė apie 12 tūkst. lankytojų.

Aplinkos ministerijos Informacinių technologijų skyriaus vedėjo Gedimino Grigaliūno teigimu, pagrindinis ministerijos teikiamų elektroninių paslaugų vystymo tikslas – tobulinti vieningą aplinkos sektoriaus el. paslaugų portalą epaslaugos.am.lt. Šį vieningą portalą reikia tobulinti dėl to, kad kol kas žmonės dažniau informacijos ir reikalingų paslaugų ieško atskiruose ministerijos ir jos žinybos e. paslaugų portaluose.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha