LSAS: konsultantų komanda - siekis teisingai informuoti stojančiuosius

Publikuota: 2012 m. liepos 11 d. trečiadienis

Nuo liepos 16 iki rugpjūčio 6 dienos, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) su specialiai parengta konsultantų komanda jau penktus metus iš eilės konsultuos būsimus studentus klausimais, susijusiais su studijų pasirinkimu Lietuvos aukštosiose mokyklose.

LSAS pastebi, kad priėmimo į aukštąsias mokyklas laikotarpiu stojantiesiems iškyla daug su jų ateitimi bei studijų pasirinkimu susijusių klausimų, tad siekdami užtikrinti, jog būsimieji studentai gautų visą šiuo metu jiems reikalingą informaciją LSAS subūrė specialiai parengtą konsultantų komandą. Siekiame, atkreipti dėmesį, jog būsimus studentus konsultuos artimiausi šiai akademinei pusei atstovai – patys studentai.

Liepos 16–rugpjūčio 6 dienomis ši komanda atsakinės į visus būsimiemes studentams iškilusius klausimus, kuriuos bus galima užduoti: telefonu, elektroniniu paštu, internetinio telefonijos tinklo „Skype“ pagalba bei užsukus į LSAS biurą. Pasitelkiant visas šias komunikacijos priemones yra siekiama, kad profesionaliai teikiama informacija būtų prieinama kuo platesniam stojančiųjų ratui.

„Ši LSAS iniciatyva būsimiems studentams sudaro galimybes jau dabar pabendrauti su savo  būsimais kolegomis, kurie jau studijuoja, išgirsti tiesią ir tikslingą informaciją iš studentiškų lūpų. Per paskutiniuoisu  keturis metus konsultuojant stojančiuosius, pastebėjome, jog klausimai, kuriuos užduoda abiturientai išlieka panašūs kiekvienais metais, o aktualiausi jų: priėmimo į aukštąsias mokyklas kriterijai, gyvenamosios vietos suteikimo, studijų sąlygos ir studijų kokybė aukštosiose mokyklose, socialinės garantijos bei  paskolų išdavimo tvarka ir kiti. Taip pat manome, kad šiais metais abiturientams iškils esminių klausimų dėl pirmais metais taikomų studijų stipendijų skyrimo tvarkos. Tad studijų stipendijų skyrimo ir mokėjimo tvarkos išaiškinimui skirsime išskirtinį dėmesį.“ – teigia LSAS prezidentas Vilius Morkūnas.

LSAS siekdama užtikrinti profesionalų konsultantų darbą bei remdamasi penkerių metų konsultavimo patirtimi vykdė specialius konsultantų mokymus, užtikrinančius tinkamą komandos pasiruošimą teikti atsakymus į stojančiųjų užduodamus klausimus. Šįmet organizuodama mokymus LSAS taip pat  kreipėsi į Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) atstovus, prašydami suteikti ruošiamiems konsultantams papildomos informacijos, susijusios su bendrojo priėmimo vykdymu, taip siekdami visapusiškai paruošti būsimus studentus jiems aktualiais klausimais informuojančią komandą.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Į aukštąsias mokyklas stojantiesiems asmenims reikės išlaikyti bent vieną valstybinį egzaminą

Seimas priėmė Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės teiktas Mokslo ir studijų įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-3709(2), kuriomis nutarta nustatyti, kad asmenims, nepretenduojantiems į valstybės finansuojamas studijų vietas, būtų keliamas reikalavimas turėti ne tik vid... skaityti »

Populiariausi straipsniai