Gandas: pigesnis „iPhone“ modelis – jau šių metų pabaigoje?

Publikuota: 2013 m. sausio 13 d. sekmadienis

Kompanija „Apple“ šių metu gale ketina išleisti pigiau kainuojantį išmaniojo telefono „iPhone“ modelį, skelbia „The Wall Street Journal“. Anot leidinio šaltinio, pigesnis „iPhone 5“ variantas būtų pagamintas iš mažiau kainuojančių korpuso dalių. Į vidutinių išmaniųjų telefonų rinką nusitaikęs modelis turėtų kainuoti tarp 99–149 JAV dol. su sutartimi.

Teigiama, jog aliuminis pigesnėje „iPhone“ versijoje būtų pakeistas į plastiką. Kitos dalys, pavyzdžiui, procesorius ir vaizdo plokštė būtų naudojamos tokios pačios kaip ir senesniuose „iPhone“ modeliuose. Jeigu tokie gandai pasitvirtintų, tai būtų ryškus „Apple“ žingsnis, mat JAV kompanija per visą savo istoriją nuosekliai vengė mažai kainuojančių ir iš pigių detalių sukurtų produktų segmento. Mažiau kainuojantis „iPhone“ modelis padėtų „Apple“ konkuruoti su išmaniaisiais telefonais, kuriuose įdiegta „Google“ kuriama mobilioji operacinė sistema „Android“. Tiesa, „Apple“ niekada nesitaikė į tam tikras rinkas, pavyzdžiui, nesukūrė pigiau kainuojančių kompiuterių „MacBook“ Indijos rinkai ar pan.

Visgi, „Apple“ vadovas Timas Cookas jau leido suprasti, jog Kinija jo vadovaujamai kompanijai yra antras pagal svarbumą geografinis regionas, o norint siekti pasisekimo šioje šalyje reikėtų siūlyti mažiau kainuojančius produktus.

Šaltinis: penki.lt, itouch.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha