„Opera“ akcijos pabrango ketvirčiu

Publikuota: 2012 m. gegužės 29 d. antradienis

Norvegų bendrovės „Opera Software“, naršyklių „Opera“ kūrėjos, akcijų vertė Oslo biržoje gegužės 29 d. pakilo rekordiniais 26 proc. dėl gandų, esą ją įsigyti ketina socialinis tinklas „Facebook“, praneša „Business Week“. Antradienį, dienos viduryje, „Opera Software“ akcijos parduodamos 18 proc. brangiau nei prieš tai – po 40,2 kronos už akciją. Bendrovės rinkos vertė – apie 4,8 mlrd. kronų (maždaug 800 mln. dolerių).

Apie tai, kad „Facebook“ svarsto galimybę įsigyti „Opera Software“, gegužės 25 dieną pranešė „Pocket-lint“. Leidiniui „The Next Web“ anoniminis norvegų bendrovės šaltinis patvirtino, kad „Opera“ derasi su galimais pirkėjais.

Oficialios informacijos, patvirtinančios „Facebook“ ir „Opera Software“ derybas, nėra. Abiejų bendrovių atstovai atsisakė komentuoti šią informaciją.

Gegužės 28 dieną JAV biržos buvo uždarytos dėl šventės – Atminties dienos. „Nasdaq“ biržoje gegužės 25 dieną „Facebook“ vertybiniai popieriai pasiekė 31,91 dolerį už akciją. Osle gegužės 28 dieną taip pat nebuvo prekiaujama.

„Opera Software“ yra populiariausia pasaulyje mobiliųjų naršyklių kūrėja.

 

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha