Sukurtas rašiklis, piešiantis elektros grandines

Publikuota: 2016 m. spalio 11 d. antradienis

Tokijuje įsikūrusi bendrovė „AgIC“ sukūrė rašymo priemonę, kuri geba konstruoti elektros grandines. Kompanijos pavadinimas sudarytas iš sidabro trumpinio periodinėje cheminių elementų lentelėje –Ag ir žodžių „Ink Circuit“ (rašalo grandinė) inicialų – IC.

Iš pirmo žvilgsnio šis prietaisas atrodo kaip įprastas rašiklis, tačiau dėl rašalo elektrinio laidumo juo nupieštą piešinį galima paversti į veikiančią elektros grandinę.

Vaizdo įrašas, kurį sukūrė interneto svetainė Vocativ, parodo praktinius šio įrankio pritaikymo būdus. Juo galima ne tik elektronikos subtilybių pamokyti savo vaikus, bet ir pasilinksminti patiems.

Prie idėjos įgyvendinimo prisidėjo finansavimo platforma „Kickstarter“, joje 2015 metais surinktos lėšos padėjo šį produktą padaryti prieinamą visiems. Rašiklį su sidabro rašalu galima nusipirkti interneto parduotuvėje „AgIC“ už 14,99 dolerius. Tačiau turėkite omenyje, kad jis veiks tik ant specializuoto popieriaus, kurį taip pat galima įsigyti minėtoje parduotuvėje.

Vaizdo įrašas apie tai

Šaltinis: technologijos.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Interaktyviame žemėlapyje galima sužinoti, kur ir kodėl nėra elektros

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ gerindama klientų informavimą pristato interaktyvų žemėlapį, kuriame realiu laiku skelbiama informacija apie elektros skirstymo tinklo darbą. skaityti »