Vilnius pritrauks talentų iš užsienio – pristatytas „Vilnius Welcome Kit“

Publikuota: 2016 m. lapkričio 14 d. pirmadienis

Atviro ir draugiško Vilniaus meras Remigijus Šimašius pristatė naują informacinį leidinį „Welcome Kit“. Vilniaus svečiams ir sostinėje besikuriantiems užsieniečiams sukurtas naujas informacinis paketas bus svarbi pagalba pažinti miestą ir pasijusti jo dalimi. Patraukliai pateikiama svarbiausia praktinė informacija skirta ne tik tiems, kurie jau atvyko į Vilnių ir ieško miesto siūlomų galimybių, bet ir tiems, kurie dar tik svarsto įsikurti ir dirbti Vilniuje.

„Šiemet Vilnius buvo paskelbtas vienu iš 18 įspūdingiausių pasaulio kampelių, įvertintas kaip Europos ateities miestas, o į Vilnių atvykę svečiai iš užsienio vis dar maloniai nustemba – koks gražus ir įdomus mūsų miestas. Viena vertus, tai puiki žinia, kita vertus – parodo, kaip užsienio svečiams ir investuotojams dar trūksta informacijos apie Vilnių. Todėl kartu su „Go Vilnius“ komanda sukūrėme informacijos rinkinį „Welcome Kit“, kuris patraukliai pristato miestą, parodo, kad čia gyventi ir dirbti yra gera, patogu, koks Vilnius draugiškas ir atviras visiems,“ – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Užsienio investicijų bei talentingų darbuotojų pritraukimas į sostinę yra vienas prioritetinių Vilniaus savivaldybės įkurtos miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ tikslų. Ypač svarbu Vilniaus patrauklumą atskleisti potencialiems investuotojams ir sudaryti kuo palankesnes sąlygas savo karjerą planuojantiems gabiems žmonėms atrasti Lietuvos sostinę. Ne mažiau svarbu yra bendradarbiauti su Vilniuje jau įsikūrusiomis įmonėmis, turinčiomis poreikį įdarbinti užsienio specialistus.

Leidinį sudaro du informaciniai paketai anglų kalba. Vienas jų – „Be with us in Vilnius“ yra kvietimas skirtas tiems, kas svarsto galimybę įsikurti ir dirbti Vilniuje. Vilnius pristatomas kaip greitas ir atviras, jaukus ir žalias miestas, pateikiami vaizdai ir informacija apie jo privalumus bei darbą ir laisvalaikį čia, talentingi žmonės kviečiami jame įsikurti.

Jau atvykusiems į Vilnių skirtas antrasis paketas „Here with us in Vilnius“. Jame pateikiama svarbiausia praktinė informacija – kaip sutvarkyti teisinius formalumus atvykus, ieškoti gyvenvietės, rasti gydytoją arba darželį vaikams ir pan.

Kaip pabrėžia „Go Vilnius“ direktorius dr. Darius Udrys, „Vilnius Welcome Kit” paketai buvo kuriami įsiklausius į Vilniuje įsikūrusių bendrovių bei jau atvykusių asmenų poreikius, siekiant padidinti Vilniaus patrauklumą ir padėti išspręsti jame įsikuriantiems profesionalams kylančius klausimus.

„Tikiu, kad šis „Welcome Kit“ leidinys taps tikru pagalbininku tiek įmonėms, tiek talentingiems specialistams, atvykusiems į mūsų miestą. Kartu dėkoju visiems, kas prisidėjo prie informacinio leidinio sukūrimo. Turėjome nemažą būrį iniciatyvių ir aktyviai įsitraukusių visuomenės veikėjų, kartu su mumis siekiančių paversti Vilnių dar labiau geidžiamu skirtingoms tikslinėms auditorijoms“, – sako D. Udrys.

„Vilnius Welcome Kit” galės naudotis visi ir VšĮ „Go Vilnius“ padės įmonėms jį pritaikyti savo poreikiams.

Šaltinis: vilnius.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha