Priimkime dviračių iššūkį ir siekime rekordo drauge!

Publikuota: 2017 m. balandžio 28 d. penktadienis

Šių metų gegužės mėnesį Europoje jau penktą kartą organizuojama tarptautinė iniciatyva „Europos dviračių iššūkis“. Jos metu Europos miestai varžosi, kurio gyventojai per mėnesį dviračiais numins daugiausia kilometrų. Praėjusiais metais prie iniciatyvos prisijungė 52 Europos miestai, o Lenkijos miestas Gdanskas tapo nugalėtoju. 2016 m. gegužės mėnesį iššūkyje dalyvavę europiečiai iš viso dviračiais numynė net 4 milijonus kilometrų.

Vilniaus dviratininkai pernai numynė beveik 30 tūkstančių kilometrų. Tarp vilniečių aktyviausia buvo šviesolaidinio tinklo „Skynet“ komanda, prie kurios prisijungė ir darbuotojai, ir klientai. Kartu jie nuvažiavo daugiau nei 3 000 km.

„Kviečiame „Skynet“ klientus prisijungti prie mūsų komandos ir šįmet numinti dar daugiau kilometrų, kad laimėtume ne tik aktyviausios komandos, bet ir aktyviausio Lietuvos, o gal ir Europos miesto vardą, – ragina UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, teikiančios šviesolaidinio tinklo „Skynet“ paslaugas, Produktų valdymo departamento vadovas Povilas Keburis. – Džiaugiamės, kad mus ir mūsų klientus sieja noras laisvalaikį leisti aktyviai ir prasmingai. Tą rodo aktyvus dalyvavimas dviračių iššūkyje, kasmetiniuose bėgimo maratonuose, kartų turnyruose“.

Vilniaus mieste kasmet daugėja dviratininkų, atnaujinami dviračių takai. Miesto meras žada, kad 2017 m. sostinėje bus nutiesta dar 12 km naujų dviračių takų. „Šiemet Vilnius dviračių sezoną pasitinka atsinaujinęs – sutvarkėme 120 probleminių vietų takuose, atnaujinome 6 km takų dangą, įrengėme dviračiams pritaikytas Islandijos ir Universiteto gatves, praplėtėme dviračių taką Gedimino prospekte bei suplanavome naujų dviračių takų plėtrą visame mieste. Belieka, kad patys vilniečiai vis dažniau dviratį naudotų kaip kasdienę gamtai ir sveikatai draugišką susisiekimo priemonę“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, pristatydamas atnaujintas ir dar planuojamas nutiesti sostinėje dviračių trasas.

Europos dviračių iššūkis yra didžiausias miesto dviratininkų komandų konkursas, kuris vyksta gegužės 1–31 dienomis. Norint dalyvauti dviračių iššūkyje, tereikia prisijungti prie savo miesto komandos, važiuojant dviračiu įsijungti mobiliąją programėlę ir įrašyti savo kelionę.

Plačiau apie iššūkį ir dalyvavimą jame skaitykite čia.

Šaltinis: Penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha