Gauk žaidimizacijos sertifikatą

Publikuota: 2013 m. rugsėjo 8 d. sekmadienis

Gabe Zichermann – vienas iš pagrindinių žaidimizacijos ekspertų, gamification.co įkūrėjas, trijų knygų autorius, „GSummit“ valdybos narys. Jis kartu su „Udemy“ organizacija (mokymų kursai elektroninėje erdvėje) sukūrė dviejų lygių visiškai naują žaidimizacijos kursą, kuris moko žaidimizacijos pagrindų ir įtraukimo (angl. engagement).

Pirmasis lygis pradedantiesiems vadinasi – žaidimizacijos pagrindai, antrasis lygis ekspertams – žaidimizacijos kūrimas (angl. designing gamification). Abu kursus dėsto pats Gabe Zichermann.

Pirmasis lygis yra akredituotas  Engagement Alliance (http://engagementalliance.org/) ir jį baigus išduodami sertifikatai. Tai oficialus dokumentas, apie kurį galima rašyti savo gyvenimo aprašyme, panaudoti ieškant darbo ar pan. Pirmajame lygyje besimokantieji sužinos žaidimizacijos pagrindus, kaip įvaldyti šią techniką ir kaip ją panaudoti versle, moksle ar kitoje gyvenimiškoje situacijoje. Kursas aktualus marketingo, žmogiškųjų ryšių, produkto vystymo, strategijų kūrimo ir panašios krypties specialybių atstovams. Kursas suteikia žinių apie šias temas: kas yra ir kas nėra žaidimizacija, disciplinos pagrindai, kaip žaidimizacija gali pakeisti verslą, standartiniai žaidimizacijos tipai, įžanga į įtraukimo (angl. engagement) mokslą, realūs pavyzdžiai iš viso pasaulio ir skirtingų verslo sričių.

Antrasis lygis “Žaidimizacijos kūrimas” taip pat akredituotas Engagement Alliance ir pabaigus, išduodamas eksperto sertifikatas (angl. engagement expert certification). Norint baigti šį kursą yra privaloma užbaigti pirmąjį lygį. Šiame kurse mokomasi žaidimo mechanikos, dinamikos, žaidėjų tipų (kaip pagal žaidėjų tipus žaidžiančiuosius prikaustyti prie žaidimo), apdovanojimų sistemos, kaip sukurti viralumą ir įsitrauką į žaidimą, kaip geriausiai pritaikyti žaidimizaciją savo versle (gilioji analizė).

Šiais kursais siekiama, kad atsirastų daugiau sertifikuotų žaidimizacijos specialistų. Yra kuriamas trečias pažengusiųjų lygis (angl. advanced) ir ketvirtas meistro lygis (angl. master).

Žaidimizacijos kursai labai naudingi, kadangi darbinė perspektyva šioje srityje yra didelė.  Ateinančius penkis metus profesionalių žaidimizacijos specialistų poreikis tik augs. Specialistai, kurie ne tik bus šios srities žinovai, bet ir turės tą patvirtinančius sertifikatus, bus labai patrauklūs darbdaviams. 

Šaltinis: ucc.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai