ISM pagrindiniu akcininku tapo KTU

Publikuota: 2016 m. balandžio 4 d. pirmadienis

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto (ISM) pagrindiniu akcininku, sėkmingai pabaigus sandorį, nuo kovo 31 d. tapo  Kauno technologijos universitetas (KTU), kuris įsigijo kontrolinį ISM akcijų paketą.

KTU įsigijo beveik 79 proc. ISM akcijų. Iki šiol pagrindinis ISM akcininkas buvo bendrovė „Inovacijų ir investicijų fondas“, kuri, įvykus sandoriui, lieka smulkiuoju akcininku.

Kitu smulkiuoju akcininku ir toliau lieka universiteto įkūrėja Norvegijos verslo mokykla „BI Norwegian Business School“.

„ISM dėkoja buvusiam akcininkui už sklandų ir geranorišką bendradarbiavimą, kuris padėjo ISM ir toliau sėkmingai augti ir tapti konkurencingu savo srities lyderiu ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Vidurio ir Rytų Europoje“, - teigė ISM rektorius Alfredas Chmieliauskas.

Pasikeitus akcininkams esminių pokyčių nenumatoma – ISM bus atskiras specializuotas savo srities universitetas, kuris ir toliau aktyviai dirbs palaikydamas glaudžius santykius su didžiausiomis užsienio ir Lietuvos verslo įmonėmis.

Planuojama, kad abu universitetai aktyviai bendradarbiaus, kurdami šiuolaikines verslo vadybos ir informacinių technologijų integruotas studijas.

„Pastebima, kad kvalifikuotiems technologijų specialistams dažnai trūksta vadybinių žinių. Todėl matome didelę paklausą integruotiems verslo ir technologijų studijų modeliams. Ilgalaikėje perspektyvoje tai - labai svarbu, kadangi turėdami kvalifikuotus, vadovauti galinčius specialistus tarptautinėse rinkose, būsime patrauklūs ir kaip technologiškai pažangių specialistų šalis. Todėl sveikiname naująjį akcininką – Kauno technologijos universitetą“, - sakė A. Chmieliauskas.

Taip pat tikimasi, kad bendradarbiavimas padės dar labiau garsinti universitetus, kuriant tarpdalykines, rinkos poreikius atliepiančias studijų programas, pritraukiant gabius Lietuvos ir užsienio studentus, dėstytojus, ir tyrėjus.

„Valstybinių ir privačių aukštųjų mokyklų bendradarbiavimas įvairiomis formomis yra įprastas reiškinys Europoje ir JAV, siekiant telkti pajėgas bendriems projektams, atverti naujas tyrimų ir studijų galimybes. Neabejojame, kad tokia praktika bus sėkminga ir Lietuvoje“, - teigė KTU rektorius Petras Baršauskas.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą 1999 m. įsteigė didžiausias Norvegijoje ir antras didžiausių Europoje verslo universitetų „BI Norwegian Business School“. ISM universitetas vertinamas kaip viena geriausių Baltijos šalyse verslo ir vadybos mokyklų, pelniusi tarptautinį pripažinimą. Universiteto studijų kokybę patvirtina Tarptautinė kokybės akreditacija (IQA) ir Europos kreditų perkėlimo sistemos etiketė (ECTS label), leidžianti mainų programų ir dvigubų diplomų partneriais rinktis pažangiausius Europos ir JAV universitetus.

KTU yra pažangiausias mokslo ir lyderiaujantis technologijų universitetas Lietuvoje, glaudžiai bendradarbiaujantis su verslu. Universitetas jungia inžinerinius, technologinius, socialinius, humanitarinius mokslus ir menus.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai