Konferencijoje aptariami ugdymo kokybės klausimai

Publikuota: 2014 m. rugsėjo 30 d. antradienis

Švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė pasveikino  konferencijos „Kaip užtikrinsime kokybę? Ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ugdymo permąstymas“ dalyvius.

Viceministrė  G. Krasauskienė pabrėžė, kad tik kokybiškas ikimokyklinis, priešmokyklinis ugdymas tolygiai plėtojamas tiek didmiesčiuose, tiek rajonuose, tiek kaimuose gali padėti kiekvienam vaikui tobulėti, pasirengti sėkmingam mokymuisi mokykloje ir taip padėti mažinti pasiekimų skirtumus tarp miesto ir kaimo. Pasak viceministrės, ypač svarbu, kad kokybišką ugdymą galėtume užtikrinti ir specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams. 

Vilniaus lietuvių namuose dvi dienas vyksiančioje konferencijoje, skirtoje savivaldybių administracijų švietimo padalinių specialistams, atsakingiems už ikimokyklinį, priešmokyklinį, pradinį ir specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių vaikų ugdymą,  bus diskutuojama apie ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo kokybės užtikrinimą, inkliuzinį ugdymą, pasiekimų vertinimą, standartizuotus testus, reikalavimus mokytojų kvalifikacijai.

Dviejų dienų konferenciją organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija ir Vilniaus lietuvių namai.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai