VGTU mokslininkai dalyvavo „Tyrėjų naktyje“

Publikuota: 2014 m. spalio 4 d. šeštadienis

Praėjusį penktadienį Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) atvėrė savo laboratorijų duris ir pakvietė visus, besidominčius mokslu, nors trumpam įsijausti į tyrėjo ar kūrėjo vaidmenį. Dešimtą kartą vykstančiame mokslo populiarinimo renginyje „Tyrėjų naktis“ dalyvavo kone visi VGTU fakultetai, siūlę apsilankyti paskaitose, sudalyvauti eksperimentuose, padiskutuoti su mokslininkais ar pasigaminti sau suvenyrą namo.

VGTU Transporto inžinerijos fakulteto mokslininkai renginio dalyviams pasakojo apie savo išradimus – vamzdynais šliaužiojantį robotą, „roboto ranką“ ir gaisrų gesinimo įrangą „vandens kalašnikovą“. Pastarąjį fakulteto kieme galėjo išmėginti visi norintys.

Statybos inžinieriai pakvietė į popierinių tiltų dirbtuves. Jaunieji renginio dalyviai aktyviai įsitraukė į tiltų projektavimo bei statybos procesus, taip pat spėliojo, kokią apkrovą tokie tiltai galėtų atlaikyti.

VGTU Verslo vadybos fakultete vyko kūrybinės dirbtuvės, kurių metu buvo galima pasamprotauti, ar vadovais gimstama, ar tampama, daugiau sužinoti apie verbalinę bei neverbalinę komunikaciją, taip pat sužinoti, kokius patarimus verslininkai duoda naujų įmonių kūrėjams.

Renginio dalyviai taip pat dalyvavo ekskursijoje po VGTU Mechanikos fakulteto laboratorijas, kartu su aviatoriais gamino bepiločius orlaivius, susipažino su aplinkosaugos technologijomis, gamino mini robotus iš dantų šepetėlių, analizavo architektūrą bei dalyvavo kūrybiškose komunikacijos dirbtuvėse.

Šaltinis: vgtu.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai