Britai galės lengviau išsikviesti pagalbą

Publikuota: 2013 m. lapkričio 18 d. pirmadienis

Praėjusią savaitę pradėjo veikti nauja programėlė skirta Didžiosios Britanijos gyventojams ir svečiams. „PanicMe” aplikacija suteikia galimybę atsitikus nelaimei realiuoju laiku susisiekti su artimaisiais ar draugais.

Sumažinus policijos pajėgas, bei taupant lėšas ir „ne piko“ metu sumažinant kai kurių gatvių apšvietimą, britai pasijuto nesaugūs. Visuomenės nuomonės tyrimai atskleidė, jog tokios taupymo priemonės kelia baimę dėl savo ir artimųjų saugumo.

Programėlė sukurta bendradarbiaujant su policija ir kitomis institucijomis. Jos veikimo principas labai paprastas: sukuriamas uždaras tinklas tarp vartotojo ir jo šeimos narių bei kitų artimų žmonių. Taip pat egzistuoja trys „panikos“ lygiai.

Raudonas mygtukas reiškia kritinę būklę, kai pavojus yra neišvengiamas t.y. Jus gali užpulti, pagrobti ar sunkiai susižeidėte.  Geltonas mygtukas spaudžiamas, kai situacija nėra tokia kritinė ir rimtesnių pasekmių galima išvengti, o pagalbos galima laukti iki pusvalandžio laiko. Žalias mygtukas gali būti naudojamas sugedus automobiliui ar tiesiog atsiskyrus nuo turistinės grupės.

Pranešimas apie tai, kad reikalinga pagalba išsiunčiamas pasirinktam žmonių skaičiui (iki 30 individualių telefono numerių) ir kartojamas atsižvelgiant į rizikos laipsnį.

Manoma, jog ši programėlė ypač pravers tėvams, kurie baiminasi dėl savo vaikų saugumo, taip pat vyresnio amžiaus žmonėms, kurie gyvena vieni ir turi sveikatos sutrikimų.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Dar daugiau „Samsung“ įrenginių bus galima suderinti su „Galaxy Gear“

„Samsung Electronics“ pranešė apie operacinės sistemos „Android 4.3“ („Jelly Bean“) atnaujinimą, leidžiantį išmanųjį laikrodį „Galaxy Gear“ naudoti ne tik su „Galaxy Note 3“, bet ir su „Galaxy S4“, „Galaxy S 3“ bei „Galaxy Note 2“ išmaniaisiais telefonais. skaityti »