LBA metinis renginys: skaitmenizacijos ir reguliavimo iššūkiai bankams bei verslui

Publikuota: 2016 m. balandžio 1 d. penktadienis

Kovo 31 d. Lietuvos bankų asociacija (LBA) pakvietė viešojo sektoriaus, politikos ir verslo atstovus į tradicinį metinį renginį – apvalaus stalo diskusiją. Šių metų tema – skaitmenizacijos ir reguliavimo iššūkiai bankams bei verslui.

„Pastarojo meto finansų sektorius susiduria ir neišvengiamai ateityje susidurs su dviem dideliais iššūkiais – visos ekonomikos skaitmeninimu ir reguliacinės aplinkos pokyčiais. Visgi ne viskas vyksta pamatuotai, kai kurie sprendimai kelia nemažai abejonių ir neaiškumų. Norėdami gerinti klientams teikiamas paslaugas, paskatinti įmones planuoti ir investuoti, turėtume pasiūlyti didesnį aiškumą, siekti didesnio reguliavimo stabilumo. Renginio metu pakvietėme kartu ieškoti optimaliausių sprendimų. Reguliuotojų ir politikos formuotojų pastangos ypač svarbios siekiant užtikrinti, kad finansų sektorius galėtų tinkamai tarnauti realiajai ekonomikai ir vartotojams“, – sako LBA prezidentas Stasys Kropas.

Renginyje aptartos bankininkystės veiklos aktualijos, reguliacinės aplinkos bei skaitmenizacijos įtaka rinkai. Pabrėžta pamatuoto reguliavimo svarba, kurianti tvarų visos ekonomikos finansavimo sistemos paveikslą. Apskritojo stalo diskusijoje kartu su bankų vadovais apžvelgta bankininkystės raida bei išsakytas požiūris, kaip esamus ir dar laukiamus pokyčius panaudoti šalies ir žmonių gerovei.

Renginio metu pristatyti pranešimai:

Vitas Vasiliauskas, Lietuvos banko valdybos pirmininkas. Bankų sektorius 2016: reguliuotojo prioritetai ir ko tikėtis rinkai  

Stasys Kropas, Lietuvos bankų asociacijos prezidentas. Kada sugrįšime prie prigimtinių bankų veiklos prioritetų?

Sébastien de Brouwer, Executive Director, European Banking FederationThe bank of the Future – Challenges and Opportunities

Šaltinis: lba.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha