Vilniaus gatvėse praūžė 13-asis „Danske Bank Vilniaus maratonas“

Publikuota: 2016 m. rugsėjo 12 d. pirmadienis

Š. m. rugsėjo 11 dieną nuo pat ankstyvo ryto aktyvaus gyvenimo būdo entuziastai būriavosi Katedros aikštėje. Čia vyko 13-asis „Danske Bank Vilniaus maratonas“, tapęs tikra švente visam miestui. Negalėję atvykti į renginį, jo tiesioginę transliaciją galėjo stebėti portale www.15min.lt. Ją įgyvendino šviesolaidinio tinklo „Skynet“ ir studijos „Penki TV“ specialistai.

Renginio šerdyje išsirikiavo net 17 pramogų zonų. Aktyviai sporto iniciatyvas palaikanti „Skynet“ komanda kvietė visus vilniečius dalyvauti loterijoje, kurios prizas – nemokamas internetas net 6 mėnesiams. Be to, maratono dalyviai ir svečiai nuo šventės šurmulio galėjo atsipūsti „Skynet“ įrengtoje poilsio zonoje.

10 kilometrų trasą su būriu sportininkų nubėgo ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, atstumą įveikęs per 57 min. ir 15 sek. „Šiandien tikrai atrodė, kad visas Vilnius ant kojų – tai puikiai pateisino atviro ir greito miesto įvaizdį. Džiaugiuosi, kad ir pačiam jau antrus metus iš eilės pavyksta sudalyvauti bėgime ir pasijusti viso to dalimi. Šįmet, kaip ir pernai, 10 kilometrų man pavyko nubėgti greičiau nei per valandą, nors oras bėgimui gal buvo ir kiek per karštas“, – įspūdžiais po bėgimo dalijosi  R. Šimašius.

Maratone įvairias distancijas bėgo sporto aistruoliai net iš 50 šalių – daugiausia iš Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos. Bėgimas tradiciškai pritraukė ir žinomiausius Lietuvos sportininkus – čia dalyvavo ką tik iš olimpinių žaidynių Rio de Žaneire grįžusi maratoninkė Diana Lobačevskė, jos kolegos Remigijus Kančys, Valdas Dopolskas, ultramaratonininkas Gediminas Grinius bei daugelis kitų. 

Šiemet visą maratono distanciją rinkosi beveik per 15 tūkstančių dalyvių.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha