Vilniuje susirinkę pasaulio mokslininkai keitėsi žiniomis ir patirtimis

Publikuota: 2013 m. lapkričio 20 d. trečiadienis

Sostinėje ką tik baigėsi dar vienas iš Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai skirtų renginių – tarptautinė konferencija „Novatoriškos informacinės technologijos mokslui, švietimui ir verslui, IIT – 2013“. Vilniaus verslo kolegijos organizuotoje 6-ojoje tarptautinėje konferencijoje ypatingas dėmesys buvo skiriamas skaitmeninių technologijų pritaikymui humanitarinių mokslų srityje.

„Šią tarptautinę konferenciją sėkmingai organizuojame jau ne vienerius metus. Renginys yra skirtas skatinti ir plėtoti mokslo, studijų ir verslo bendradarbiavimą, taip prisidedant prie Lietuvos, kaip patikimos partnerės Europos Sąjungoje, įvaizdžio stiprinimo. Konferencijoje pasidalinome gerąja patirtimi su užsienio partneriais, pristatėme savo šalies pasiekimus ir nuveiktus darbus. Be to, nemaža dalis svečių Lietuvoje svečiavosi pirmą kartą, tad supažindinome juos su mūsų šalies istoriniu ir kultūriniu palikimu. Tikime, jog mūsų svečiai išsivežė tik gražiausius įspūdžius apie Lietuvą ir Vilnių“, – sako Vilniaus verslo kolegijos direktorė Jolanta Skirgailė.

„Pirmą kartą viešiu tiek Vilniuje, tiek apskritai Lietuvoje. Apie jūsų šalį šiek tiek žinojau iš vienos doktorantės, kurios disertacijos vadovas aš esu. Ji lietuvė, tad man šiek tiek apie savo šalį pasakojo. Man labai malonu ir yra didžiulė garbė būti čia, dalyvauti šioje konferencijoje bei savo patirtimi, žiniomis dalintis su kitais kolegomis ir sužinoti, kas naujo vyksta jų veiklos sferoje“, – sako D. Britanijos Kings koledžo profesorius Willardas McCarty.

Pristatyti pranešimus, dalyvauti konferencijoje, pasidalinti patirtimi ir aptarti rūpimus klausimus diskusijose buvo pakviesti mokslo, verslo ir švietimo atstovai iš Lietuvos bei partnerių šalių. Konferencijoje dalyvavo svečiai iš Belgijos, Danijos, Estijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Ispanijos, Turkijos, Rumunijos, Norvegijos, Slovėnijos, Olandijos, Jungtinės Karalystės, Rusijos, JAV ir kt.

Konferencijoje pranešimus skaitė 42 lektoriai, tarp jų profesorius Willardas McCarty, 2013 m. Nebraskos universiteto apdovanotas prestižiniu Roberto Busa prizu už išskirtinius viso gyvenimo akademinius nuopelnus, taikant informacines ir komunikacines technologijas humanitarinių mokslų srityje, taip pat „Advanced Grammar in Use“ autorius dr. Martin Hewings, kurio knyga vis dar yra pagrindinis anglų kalbos gramatikos vadovėlis tūkstančiams pasaulio studentų.

„Šios konferencijos didžiausia stiprybė yra ta, kad į ją susirenka labai skirtingų sričių mokslininkai. Tai nuostabu. Daugelis konferencijų, kuriose man teko dalyvauti buvo orientuotos tik į vieną konkretų dalyką. Sujungti į vieną, atrodytų, labai skirtingus dalykus, mano nuomone, yra labai puiki mintis“, – įsitikinęs Birmingemo universiteto (D. Britanija) mokslininkas dr. Martin Hewings.

6-osios konferencijos išskirtinumu ir rektorių gausa džiaugiasi ir antrą kartą joje pranešimą skaičiusi Gabrielė Šalčiūtė-Čivilienė.

„Ši konferencija, lyginant ją su buvusiomis anksčiau, yra labai stipri. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau atsirado humanitarų sekcija, kad mes vėl galime matyti tarpdisciplininius tyrimus, kad galime matyti kaip disciplinos bendradarbiauja ir susilieja bei apsikeičia mintimis. Tai, manau, yra vertingiausias aspektas. Konferencijoje tyrėjai, mokslininkai turi progą susitikti ir pasidalinti mintimis, nes labai dažnai mes esame užsidarę savo mažutėse bendruomenėse ir ne visada išgirstame, kas vyksta aplink. Dažnai galvojame, kad darome kažką labai unikalaus arba kartais mes iš tiesų darome kažką labai unikalaus, bet niekas apie tai nežino. Taigi, čia žmonės gali susitikti, apsikeisti mintimis, idėjomis, kontaktais ir tiesiog tęsti užmegztą ryšį kitoje plotmėje“, – įsitikinusi Londono King‘s koledžo doktorantė ir Vilniaus verslo kolegijos lektorė Gabrielė Šalčiūtė-Čivilienė.

Konferencija buvo atvira visiems, besidomintiems inovatyvių technologijų plėtra ir pritaikymu mokslo, verslo ir švietimo srityse. Skaičiuojama, kad konferencijoje dalyvavo daugiau nei 200 žmonių.

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Tarptautinėje konferencijoje bus aptartos skaitmeninės technologijos humanitariniuose moksluose

Vilniuje prasidėjo Vilniaus verslo kolegijos organizuojama 6-oji tarptautinė konferencija „Novatoriškos informacinės technologijos mokslui, švietimui ir verslui – IIT 2013“, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas skaitmeninių technologijų pritaikymui humanitarinių mokslų srityje. Ka... skaityti »