Už lietuvių sukurtą kompiuterio pelę – prestižinis „iF product design award 2013“ apdovanojimas

Publikuota: 2012 m. gruodžio 3 d. pirmadienis

Lietuviško kapitalo kompanija „ACME Europe“ gavo prestižinį „iF product design award 2013“ apdovanojimą už belaidę įkraunamą pelę ACME „Peanut mouse“. Tai didžiausias kasmetinis Europos dizaino konkursas vykstantis Vokietijoje nuo 1953 m. Apdovanojimas jau spėjo tapti išskirtinio dizaino patvirtinimo ženklu bei standartine produkto kokybės gaire, pripažinta gamintojų ir dizainerių, žiniasklaidos ir klientų. Konkurso metu apdovanojimai skiriami už geriausius darbus trijose kategorijose: gaminio dizainas, komunikacijos dizainas ir pakuotės dizainas.

Šios pelės forma primena žemės riešutą. Dėl simetriškos formos ACME „Peanut mouse“ turi ypatingą funkcinį išskirtinumą – su ja vienodai patogu dirbti ir dešiniarankiams, ir kairiarankiams. Originalaus dizaino pelėje integruota ličio polimerų baterija, įkraunama nuo kompiuterio USB laidu. Visiškai įkrauti užtenka vos poros valandų, o įkrauta pelė nepertraukiamai gali dirbti ištisą mėnesį. Net ir krovimo metu su pele galima dirbti kaip laidine pele.

„Konkurso komisiją sudaro garsiausi pasaulio dizaineriai, tad džiaugiamės žinodami, jog mūsų produktas išrinktas vienu geriausių iš 3 011 dalyvavusių. Šis tarptautinis pripažinimas liudija ACME UNIQUE produktų linijai priklausančių įrenginių dizaino ir technologijų meistriškumą“, – sako „ACME Europe“ generalinis direktorius Paulius Paršeliūnas.

Kiekvienais metais šių prestižinių apdovanojimų laimėtojai yra atrenkami iš išskirtiniu dizainu pasižyminčių gaminių. Atrenkant gaminio dizaino apdovanojimo laimėtojus vertinami tokie gaminio aspektai kaip dizaino kokybė, funkcionalumas, novatoriškumo laipsnis, naudojimo paprastumas ir poveikis aplinkai.

ACME „Peanut mouse“ šių metų rudenį taip pat buvo įvertinta net dviem „Plus X Award“ konkurso apdovanojimais – „Design“ ir „Easy of use“ kategorijose. Šių metų pavasarį originali pelė taip pat tapo vienu iš Lietuvos dizaino prizo „GERAS DIZAINAS“ nugalėtojų.

Pasaulinio pripažinimo sulaukusi belaidė įkraunama pelė priklauso ACME UNIQUE produktų linijai, pasižyminčiai naujausiais technologiniais sprendimais ir unikaliu novatorišku dizainu. Daugiau informacijos apie įrenginį galima rasti www.peanutmouse.eu.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Mados ir elektronikos rinkų konvergencija?

Aštuntame dešimtmetyje, pradėdamas kompiuterių revoliuciją, Bilas Geitsas siekė, jog kompiuteris būtų kiekvienuose namuose, ant kiekvieno darbo stalo... Įdomu, ar jis numanė, jog jau už keturių dešimtmečių daugelis ne tik turės po kelis, įvairių dydžių kompiuterius, bet ir sunkia... skaityti »