Praktikantai įmonėje – toliaregiškas įmonės žvilgsnis

Publikuota: 2012 m. rugpjūčio 28 d. antradienis

Pirmasis bendrovės „ACME Europe" unikalusis įrenginys "Peanut mouse" neliko nepastebėtas – prietaisas įvertintas tarptautiniame "„Plus X Award" konkurse ir nacionaliniame Lietuvos konkurse GERAS DIZAINAS. Siekdama Baltijos šalių ir 36 užsienio rinkoms pristatyti dar daugiau inovatyvaus dizaino kompiuterių priedų kompanija „ACME Europe“ plečia produktų kūrimo padalinį, bendradarbiaudama su Vilniaus dailės akademijos (VDA) Dizaino katedra. Šių metų pavasarį įvykusio bendro projekto „ACME design lab" metu atrinkta pora gabiausių Dizaino katedros studentų, pakviestų vasaros laikotarpiu atlikti praktikos Produktų kūrimo padalinyje.

„Priimdami praktikantus prisidėti prie naujų produktų kūrimo projektų mąstome toliaregiškai. Šiuo metu Lietuvos rinkoje mūsų produktų dizaino kūrimo specifiką išmanančių specialisitų pasirinkimas nedidelis. Dauguma Lietuvos dizainerių specializuojasi drabužių ar baldų kūrime, tačiau elektronikos ar jos priedų dizaino kūrimas reikalauja specifinės patirties ir žinių. Tad priimdami praktikantus siekiame „užsiauginti" gabius dizainerius, išmanančius mūsų rinkos specifiką. Neabejojame, kad nauda abipusė, nes šios specialybės studentai praktiką atlikti gali vos keliose Lietuvos kompanijose. Be to, tai puiki galimybė būti pastebėtam ir susirasti darbą – pernai pora projekte dalyvavusių praktikantų pakvietėme pas mus įsidarbinti", – pasakoja Produktų vystymo direktorius I. Rumbutis.

Projekto „ACME design lab" metu atrinkti du studentai dirba su atskirais projektais, kuriant naujas dizaino koncepcijas ekranų valikliams ir nešiojamųjų kompiuterių krepšiams. Dirbant su ekranų valiklių koncepcijos atnaujinimu, praktikantui keliama pora esminių uždavinių – naujieji valikliai turi būti itin kompaktiški ir stilingi. „Dauguma pasaulinėse rinkose siūlomų ekranų valiklių yra tikra atgyvena, nederanti su naujausiais kompiuteriais ir jų priedais. Tuo tarpu šiuolaikinis vartotojas renkasi ne tik funkciją, bet ir emociją. Taigi praktikai baigiantis esame patvirtinę net kelis estetiško ir išgryninto dizaino ekranų valiklių projektus, kurie, tikimasi, greitai pakeis šiuo metu esančią rinką", – tvirtina I. Rumbutis.

Antrojo praktikanto projektas skirtas minimalistiniams kompiuterių krepšiams sukurti. Pagrindinis keliamas uždavinys – sukurti kompiuterio krepšius, turinčius kuo mažiau sudedamųjų dalių, tokiu būdu užtikrinant tiek mažesnius gamybos kaštus, tiek geresnę kokybę. „Sėkmingai įgyvendinus šį projektą, siekiame kompiuterių krepšių gamybą perkelti į Europą, o dar geriau – į Lietuvą. Gaminant Azijos šalyse gamybos procesas užtrunka per ilgai. Perkėlus gamybą į artimesnes šalis, galėtume greičiau reaguoti į rinkos pokyčius, o taip pat užtikrinti aukštesnę kokybę. Šiuo metu vyksta aktyvi gamintojų, galinčių pagaminti tokius krepšius, paieška“, – teigia I. Rumbutis.

Kompanija „ACME Europe" vis sparčiau plečia unikalių produktų kūrimo padalinį, priimdama ne tik idėjų nestokojančius praktikantus, bet ir dizainerius, turinčius patirties žinomose dizaino kūrimo kompanijose. Naujieji unikalūs ACME kompiuterių priedai dalyvauja tarptautiniuose dizaino konkursuose, tokiuose kaip „Good Design Awards 2012", „If Design Awards 2012" ir pan. Naujieji darbai taip pat dalyvaus Helsinkio, 2012 dizaino sostinės, renginių metu, atstovaudami lietuviškam dizainui ir elektronikos inovacijoms.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai