„ACME Europe“ pristato naujausias vartojamosios elektronikos dizaino tendencijas

Publikuota: 2013 m. spalio 17 d. ketvirtadienis

„ACME Europe“ – viena didžiausių kompiuterių priedų, smulkios buitinės technikos ir apšvietimo gamintoja Rytų ir Centrinės Europos regionuose. 2011 metų rudenį kompanija pradėjo kalbėti apie unikalius dizainerių produktus ir besikeičiančias rinkos tendencijas. Daugiau apie tai – produktų vystymo vadovas Ignas Rumbutis.

Ilgą laiką ACME buvo prekinis ženklas gaminantis įvairius elektronikos prietaisus už optimalią kainą. Tik prieš pora metų pradėjote kalbėti apie savo kuriamą dizainą, kokybę. Kas lėmė šiuos pokyčius?

Rinka. Galėjome arba keistis kartu su ja, arba pasitraukti. Pokyčiai vartojamosios elektronikos rinkoje vyksta neįtikėtinu greičiu. Kasdien padaromi įvairūs atradimai, kurie pritaikomi kasdienėms reikmėms. Žmonės pradėjo labiau rūpintis savo įvaizdžiu, jiems ne tas pats, kokį telefoną naudoja, jiems rūpi, koks jų kompiuteris, koks kompiuterio krepšys. Žmonėms reikia stilingų aksesuarų, nes tai neatsiejama jų įvaizdžio dalis. Jie tapo mobilūs, tad neišvengiamai didėja portabilių, daugiafunkcinių daiktų poreikis.

Kokius pokyčius įgyvendinote jūs?

Pradėjome kurti stilingus ir funkcionalius aksesuarus už prieinamą kainą. Niekas nesijaučia laimingas „permokėdamas“, tačiau gražių ir stilingų nori kiekvienas. Kalbant apie stilių, kuriame minimalistinių formų ir ramių spalvų daiktus. Didelis dėmesys yra skiriamas jų funkcionalumui, t.y. jei yra laidas, apgalvojame, kur vartotojas turės tą laidą padėti, ar viena ar kita detalė apskritai yra reikalingas. O kas nutiktų, jei jis nukristų ant žemės? Arba – kur jį dėti, kai važiuoji dviračiu? O jei po darbo tiesiai į klubą? Juk tokia šiuolaikinė visuomenė – judri ir nuolat stinganti laiko. Laiko pavalgyti, miegoti, sportuoti. Jiems reikia daiktų, kurie  tinka tiek darbe, tiek laisvalaikiu. Taigi sukūrėme originalią produktų liniją „Urban harmony“, kuri būtent ir atitinka šiuos šiuolaikinio miestiečio poreikius.

Kuo pasižymi ši produktų linija?

Šie aksesuarai yra sukurti stilingam miesto žmogui, kurio kasdienybė neatsiejama nuo skubėjimo. Tad šie daiktai 100% paklūsta jam. Jie ramių atspalvių, formos klasikinės, paprastos, medžiagos jaukios ir ne perkrautos, o konstrukcijos lengvos ir ergonomiškos. Atsisakoma bereikalingų technologinių funkcijų ar chaotiškų dizaino detalių. Jie įsilieja į bendrą miesto šurmulį ir padeda jame neprarasti vidinės ramybės. Štai iš čia ir „Urban harmony”, t.y. harmonija mieste. Tai lyg nematomos rankos, kurios tau kasdien padeda. 

Iš kur semiatės idėjų?

Pas mus dirba talentingų jaunų dizainerių komanda, vykdome projektus su didžiaisiais Pabaltijo universitetais, dalyvaujame tarptautinėse parodose, konkursuose. Tai neatsiejama mūsų kasdienybės dalis. Pagaliau sulaukėme galutinio antrojo „Urban harmony“  linijos aksesuaro, nešiojamojo kompiuterio krepšio-kuprinės PEAK. Labai tikimės, kad jis bus toks pat sėkmingas kaip ir pelė PEANUT.

Ar su kitais šios linijos aksesuarais taip pat dalyvausite tarptautiniuose konkursuose?

Taip. Norime tikėti, jog  mums nusišypsojo ne tik naujoko sėkmė! Jau pavasarį pateikėme paraiškas dalyvauti „IF design awards 2014“ konkurse. Dalyvaujame su visais naujaisiais daiktais, pirmąjį etapą jau perėjome, dabar beliko išsiųsti originalius daiktus komisijai. Visus juos turėsime lapkritį, o rezultatus žinosime jau sausį. Idėjų naujiems geriems daiktams turime daug, tačiau viskam įgyvendinti reikėtų didesnių investicijų. Kol kas tik išbandome savo jėgas šioje srityje, tad nenorime užsimoti per daug.

Ar lengvai vartotojai priima naująją ACME?

Priklauso nuo šalies. Eksportuojame į 36 pasaulio šalis. Vienose esame prilyginami A lygio prekės ženklams, kitur B. Tačiau, vertinant bendrą situaciją, sekasi gerai. Žinoma, nedėjome didelių investicijų į „rebrandinimą“, tad viskas vyksta lėtesniais tempais. Tačiau tai, kad laimėjome tarptautinį prestižinį apdovanojimą už kompiuterio pelę PEANUT patvirtina, jog judame teisinga kryptimi.

Kodėl tokie pavadinimai?

Pavadinimai parinkti neatsitiktinai, visi jie susiję su gamta: MOON (liet. mėnulis), PEAK (liet. viršukalnė), JUNGLE (liet. džiunglės), WAVE (liet. banga). Šių daiktų pavadinimai atspindi daikto formą, funkciją ar sukeliamą emociją. Gamta pasirinkta kaip harmonijos simbolis, t.y. šie daiktai atneša dalelę gamtos harmonijos į judrų miestą.

Ar jau galima įsigyti naujųjų „Urban harmony“ produktų?

Taip, naujasis krepšys-kurpinė PEAK  jau prekyboje. Tai itin funkcionalus ir stilingas aksesuaras. Vienu rankos judesiu krepšys paverčiamas kurpine, ir atvirkščiai. Jis idealiai tinka tiek prie dalykinio, tiek prie neformalaus stiliaus. Kišenėlių išdėstymas yra specialiai sukurtas atlikus vartotojų poreikių tyrimą. Galime drąsiai sakyti, jog rinkoje atitikmenų jis neturi – joks kitas gamintojas nėra sukūręs tokio krepšio, kurio funkciją būtų galime pakeisti vos vienu rankos mostu. Taigi, jis idealiai pritaikytas skubančiam miestiečiui. 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Mados ir elektronikos rinkų konvergencija?

Aštuntame dešimtmetyje, pradėdamas kompiuterių revoliuciją, Bilas Geitsas siekė, jog kompiuteris būtų kiekvienuose namuose, ant kiekvieno darbo stalo... Įdomu, ar jis numanė, jog jau už keturių dešimtmečių daugelis ne tik turės po kelis, įvairių dydžių kompiuterius, bet ir sunkia... skaityti »