Barakas Obama žada apginti privačią interneto naudotojų informaciją nuo specialiųjų tarnybų

Publikuota: 2012 m. gegužės 2 d. trečiadienis

JAV prezidentas Barakas Obama pasirengęs vetuoti Kongreso atstovų rūmų palaimintą įstatymo projektą „Cispa“ (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act), jei jį palaimintų Senatas ir jis būtų pateiktas galutinai patvirtinti valstybės vadovui.

Kaip tvirtina Prezidento administracijos atstovai, „svarbios teisės nuostatos apie elektroninį stebėjimą be atitinkamų atsvarų, garantuojančių pilietines teises, asmeninių duomenų apsaugą ir konfidencialumą“, prieštarauja galiojantiems teisės aktams.

Atstovų rūmai priėmė įstatymo projektą „Cispa“ 248 balsais prieš 168. Dabar Senatas peržiūri internetinio saugumo klausimus, tačiau jo svarstomas įstatymo projektas iš esmės skiriasi nuo „Cispa“ ir balsavimo laikas dar nepatvirtintas, praneša BBC.

Jei „Cispa“ būtų priimta, valdžia gautų prieigą prie asmeninių naudotojų duomenų iškilus internetinio saugumo grėsmei. Šis įstatymas taip pat palengvintų keitimąsi informacija tarp saugumo tarnybų ir privačių interneto kompanijų.

Daugybė visuomeninių organizacijų ir JAV žmogaus teisių aktyvistai teigia, kad įstatymas pirmiausia paveiktų ne programišius, o bendrais failais besinaudojančius vartotojus. Jie taip pat susirūpinę dėl naujojo įstatymo projekto skaidrumo.

Tačiau „Cispa“ šalininkai tvirtina, kad naujasis įstatymo projektas padėtų JAV padaryti saugesnę. Jį palaikė ir daugybė technologijų srities atstovų, prieštaravusių prieš tai buvusiam dokumentui „Sopa“ (Stop Online Piracy Act) – įstatymo projektui apie kovą su piratavimu internete. Tarp maždaug 800 kompanijų, užsiminusių, kad palaikys „Cispa“ – „Facebook“, „AT&T“, „Intel“, „Verizon“ ir „Microsoft“.

Šaltinis: NewsRu.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »