Išmanusis „saulės“ krėslas

Publikuota: 2012 m. sausio 29 d. sekmadienis

Krėslas, šezlongas arba lauko suolelis – neįprastos formos, bet patogus, o svarbiausia – išmanus. Ar gali taip būti? Gali.

Masačiūsetso technologijos instituto apylinkėse tarp senų ir istorija dvelkiančių pastatų galite išvysti išties keistą, tačiau patogų baldą. Šezlongas – iš prancūzų kalbos kilęs terminas reiškiantis lengvai sulankstomą krėslą, kuriame galima sėdėti pusiau gulomis. Taigi šio instituto teritorijoje galite pastebėti neįprastus suolelius pavadintus „SOFT Rocker“, kuriuose įmontuoti saulės kolektoriai.

Medinai, tausojantys aplinką baldai leidžia naudotis naujausiomis technologijomis ir mėgautis grynu oru. Studentai gali nesibaiminti, jog išsikraus jų kompiuterių baterijos. Į patogiame krėsle įmontuotas šakutes galima be vargo pajungti savo prietaisus ir juos įkrauti.

Tačiau tai ne vienintelis „SOFT Rocker“ privalums. Vakare, kai visur užgęsta šviesa, šie šezlongai tampa įstabiais žibintais ir pagyvina instituto aplinką.


Šaltinis: penki.lt, engadget.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

susiję straipsniai

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »