Tinklaraštininkas iš Irano laimėjo „The BOBs“ konkursą

Publikuota: 2012 m. gegužės 3 d. ketvirtadienis

Irano tinklaraštininkas ir žurnalistas Araša Sigarči laimėjo tarptautinį tinklaraščių ir interneto bendruomenių konkursą „The BOBs“ (angl. The Best Of Blogs).

2005 metais Araša Sigarči buvo nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme už režimo kritiką. Tačiau po ketverių metų paleistas, nes susirgo vėžiu. A. Sigarči gavo prieglobstį JAV ir iš ten pradėjo rašyti tinklaraštį „Skausmo langas“ apie įvykius Irane.

Vertinimo komisija įvardijo ir kitus tarptautinių nominacijų nugalėtojus. Geriausia visuomenine socialinės sklaidos kompanija tapo „Facebook“ grupė „Išlaisvinkite Razan“. Ji buvo suburta 2011 metų gruodį po to, kai buvo areštuota Sirijos tinklaraštininkė Razan Gazavi, atvirai pasisakiusi už šalies aktyvistų teises. 2012-ųjų vasarį ji išėjo į laisvę ir dabar buria bendruomenę kovoti dėl kitų Sirijos tinklaraštininkų išlaisvinimo.

Kategorijoje „Išsilavinimas ir kultūra“ geriausiu pripažintas tinklaraštis „Fasokan“, kurį sukūrė mokytojas iš Malio. Fasokanas keliauja Nigerio upe ir pakrantės kaimelių gyventojus moko naudotis mobiliuoju internetu. Kartu jis fiksuoja vietos tradicijas ir dialektus.

Nominaciją „Geriausias technologijų panaudojimas visuomenės labui“ laimėjo egiptiečių svetainė „Priekabiavimo žemėlapis“, į ją gali kreiptis seksualinio priekabiavimo aukos ir papasakoti, kas nutiko. Geriausiu vaizdo tinklaraščiu tapo satyrinis animacinis serialas iš Kinijos „Kvang Kvang“, keliantis svarbias socialines temas. Specialų organizacijos „Reporteriai be sienų“ prizą gavo tinklaraštininkas Abu Sufianas iš Bangladešo. Abu Sufianas pasakoja apie šalies įstatymų pažeidimus, dažniausiai valdžios atstovų nusižengimus.  

„The BOBs“ organizuojamas Vokietijos laikraščio „The Deutsche Welle“ nuo 2004 metų.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »