„Globalios Lietuvos“ programa pristatyta delegacijai iš Gruzijos

Publikuota: 2016 m. kovo 3 d. ketvirtadienis

Užsienio reikalų ministerijoje vasario 29 dieną įvyko dvišalės konsultacijos su Gruzijos delegacija diasporos įtraukimo į valstybės gyvenimą tema. Konsultacijų metu svečiams iš Gruzijos pristatyti „Globalios Lietuvos“ kūrimo programos, kurios įgyvendinimą koordinuoja Užsienio reikalų ministerija, tikslai ir pagrindiniai programos projektai.

Svečiams papasakota apie programos partnerių – Kultūros, Ūkio, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų, Jaunimo reikalų ir Valstybinio turizmo departamentų, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos bei Migracijos informacijos centro – veiklą stiprinant užsienio lietuvių ryšį su Lietuva.

Gruzijos delegacijos vizito Lietuvoje tikslas – susipažinti su Lietuvos patirtimi ir gerąja praktika bendradarbiavimo su diaspora srityje. Skaičiuojama, kad net 25 procentai gruzinų (apie 1,5 mln.) šiuo metu gyvena užsienyje.

Lietuvos delegacijai konsultacijų metu vadovavo URM Užsienio lietuvių departamento laikinoji direktorė Lina Žukauskaitė, Gruzijos delegacijai – Gruzijos ministro diasporai vyriausioji patarėja Nina Matiašvili, delegacijoje – Užsienio reikalų, Švietimo ir mokslo, Ūkio ir tvarios plėtros ministerijų, Sporto ir jaunimo reikalų departamento atstovai. Patirties mainų programa vykdoma įgyvendinant Europos Sąjungos finansuojamą projektą „Gruzijos migracijos valdymo plėtra“.

Šaltinis: urm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha