Lietuviai iškovojo galimybę rengti jaunimo Pasaulio ekonomikos forumą

Publikuota: 2015 m. sausio 5 d. pirmadienis

Šiemet ne tik prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume Davose, Vilnius taps Davosu jauniems ateities lyderiams. Lietuvoje pirmą kartą vyks kasmetinis Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo tinklo „Global Shapers“ Europos susitikimas „Shape Europe“.

Dėl galimybės organizuoti „Shape Europe“ renginį su Vilniaus jaunimo tinklu konkuravo Milano, Londono, Oksfordo, Sarajevo, Atėnų „Global Shapers“ komandos. Tokios regioninės „Global Shapers“ diskusijos šiemet taip pat vyks Dubajuje, Pekine, Katmandu, Salvadore, Kalgaryje.

„Tai fantastiška proga Lietuvai prisistatyti Europos ir pasaulio jaunimo lyderiams, Pasaulio ekonomikos forumo atstovams. Faktas, kad Vilnius nurungė Milaną, Londoną, Oksfordą, Atėnus yra nuoseklaus ir kryptingo „Global Shapers Vilnius“ darbo įvertinimas. Tai parodo, jog jaunoji karta ne tik nori, bet ir geba reprezentuoti šalį tarptautinėje arenoje“, –  sako Vilniaus jaunimo tinklo „Global Shapers“ kuratorė Žydrūnė Vitaitė. „Labai smagu ir simboliška, jog toks susitikimas vyks ir Lietuvos 25-ečio proga, kai laisvoji karta jau subrendo ir pradeda kurti vertę savo šalyje“, – džiaugiasi Ž.Vitaitė.

Atvyks jaunieji lyderiai

Vilniuje tikimasi sulaukti apie 100 jaunų įmonių vadovų, politikos, žiniasklaidos atstovų, aktyvių visuomenės veikėjų iš įvairiausių Europos šalių. Į renginį atvyks ir Pasaulio ekonomikos forumo atstovai, socialiniai partneriai. Jie 3 dienas vyksiančiame renginyje diskutuos aktualiomis temomis tarpusavyje ir su kviestiniais renginio svečiais, bandys rasti atsakymus į tiek Lietuvai, tiek visam Europos jaunimui rūpimus klausimus.

„Shape Europe“ renginio dalyviai – būsimi investuotojai, politikos lyderiai, verslininkai, kurie po 10 ar 20 metų bus kviečiami į Davosą, rinksis šalis, kuriose investuoti, kompanijas, su kuriomis dirbti. Tai – puiki proga mums pristatyti progresyvią Lietuvą, turinčią puikių perspektyvų konkuruoti su kitomis Europos valstybėmis“, – aiškina Ž. Vitaitė.

Metas dalintis patirtimi

Šiais metais renginio tema bus „Global citizens. Local challenges“. „Global Shapers“ Vilniaus komanda kels klausimus apie mobilumą – kaip susidūrus su vietiniais iššūkiais galima išnaudoti tarptautinę patirtį ir  kaip vietines žinias efektyviai perduoti tarptautinei bendruomenei.

Šiuo metu Vilniaus „Global Shapers“ komanda vysto projektą „City Alumni“. Tai – iniciatyva, siekianti pritraukti tiek mažesniuose Lietuvos miestuose, kaimuose, tiek didmiesčiuose gimusius, o vėliau po platų pasaulį išsibarsčiusius įvairių sričių profesionalus burtis bendrai veiklai savo gimtojo krašto ir jo bendruomenės labui.

Sėkmingai Lietuvoje startavęs projektas jau sulaukė susidomėjimo ir iš kitų valstybių, kurios norėtų pritaikyti projekto modelį savo šalyje. „Shape Europe“ bus galimybė pasidalinti Lietuvos patirtimi su kitomis Europos šalims, kad lietuvių pradėtas projektas rastų vietą tarptautinėje erdvėje.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Vilnius jauniesiems ateities lyderiams taps Davosu

Netrukus į Vilniuje vyksiantį Jaunimo Davosą – „Shape Europe” sugužės aktyvus jaunimas iš visos Europos. skaityti »