Švietimo ir mokslo ministras dalyvauja Pasaulio ekonomikos forumo renginiuose

Publikuota: 2014 m. rugsėjo 11 d. ketvirtadienis

Rugsėjo 10–12 d. Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis dalyvauja Pasaulio ekonomikos forumo renginyje „Metinis naujųjų lyderių susitikimas“. Renginys, dar vadinamas „vasaros Davosu“, vyksta Kinijos Tiandzino mieste.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis kartu su Kinijos mokslo ir technologijų ministru Van Gangu (Wan Gang) dalyvavo sesijoje „Susitik su lyderiu“. Kartu su technologijų pradininkais, ekspertais, jaunaisiais mokslininkais iš įvairių pasaulio šalių jie diskutavo apie vyriausybių paramą technologijų startuoliams, palankios aplinkos kūrimą technologijų pradininkams.

Per susitikimą Dainius Pavalkis su Kinijos ministru Van Gangu apsikeitė nuomonėmis apie valstybės požiūrį skatinant mokslu paremtą technologinį progresą. Ministrai akcentavo aiškų valstybės prioritetų nustatymą, sprendžiant, kokias sritis ir kodėl reikia pirmiausia finansuoti atsakant į ekonomikos ir šalies ūkio plėtros poreikius.

Rugsėjo 11 d. ministras Dainius Pavalkis vadovaus sesijai „Nauji verslo modeliai mokslui“, tai pat dalyvaus sesijoje „Darbų ateitis“.

Pasaulio ekonomikos forumas yra nepriklausoma tarptautinė organizacija, siekianti geresnės ir efektyvesnės pasaulio ekonomikos plėtros, dėl šio bendro tikslo telkianti verslo, politikos, mokslo ir kitus visuomenės lyderius. Tarptautinius, visam pasauliui reikšmingus renginius forumas organizuoja daugiau nei 40 metų.

Šių metų susitikimo tema – „Vertės kūrimas per inovacijas“, jame dalyvauja daugiau nei 1900 atstovų iš 90 šalių.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai