Lietuva veržiasi į pasaulio „FinTech“ žemėlapį

Publikuota: 2016 m. rugsėjo 14 d. trečiadienis

Puikią ryšių ir komunikacijos infrastruktūrą bei naujovėms imlius specialistus turinti Lietuva gali tapti nauja investicijų vieta finansinių technologijų (FinTech) sektoriaus bendrovėms, teigia finansų sektoriaus ekspertai.

Spalio 6 d. Finansų ministerija kartu su Lietuvos banku ir Londono Sičiu organizuoja konferenciją, į kurią iš viso pasaulio susirinks finansų rinkų politikos formuotojai, reguliuotojai, akademikai, verslo atstovai ir kiti besidomintys FinTech sektoriaus plėtra.

Konferencijoje planuojama aptarti ne tik pasaulines FinTech tendencijas, bet ir Finansų ministerijos kartu su Lietuvos banku ir kitomis valstybės institucijomis rengiamus siūlymus Vyriausybei, padėsiančius skatinti šio sektoriaus plėtrą Lietuvoje.

Finansų ministrė Rasa Budbergytė pažymėjo, kad mūsų žmonės ir verslas yra imlūs naujovėms, turi daug idėjų ir negaili energijos joms įgyvendinti. „Privalome sukurti tokias sąlygas, kurios skatintų FinTech sektoriaus įmones steigtis Lietuvoje. Šių naujų technologiškai pažangių paslaugų plėtra Lietuvoje ne tik įdarbintų aukštos kvalifikacijos darbuotojus, bet smulkiam ir vidutiniam verslui kurtų alternatyvią prieigą finansavimui gauti. Tikimės, kad konferencija bus puiki galimybė pasidalinti informacija ir patirtimi prieš pateikiant konkrečius siūlymus Vyriausybei“, – sakė R. Budbergytė.   

„Spartūs pokyčiai finansų sektoriuje rodo, kad, siekiant išlaikyti konkurencingą ir inovacijoms atvirą jurisdikciją, reguliuotojui būtina eiti koja kojon su rinka. Tai apima tolesnį barjerų, kurie buvo būtini kadaise, bet jau nebeatitinka laiko realijų, naikinimą ir tinkamos reguliacinės dirvos paruošimą bei finansų sektoriui reikalingos infrastruktūros tobulinimą. Šiomis kryptimis dirbame jau kurį laiką ir tikimės, kad bendros visų valstybės institucijų pastangos reikiamus pokyčius dar paspartins“, – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Šaltinis: finmin.lrv.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha