„Kavos galia“ sušildė ir sugrąžino šypsenas

Publikuota: 2022 m. rugsėjo 13 d. antradienis

Jau ne vienerius metus „Penkių kontinentų“ įmonių grupė dalyvauja socialinėje iniciatyvoje „Kavos galia“.

Šia iniciatyva siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į proto negalią turinčius asmenis, jų gebėjimus, padėti didinti jų darbinius įgūdžius ir ugdyti visuomenės suvokimą, kad neįgalus asmuo yra visavertis visuomenės narys.

Akcijos dalyviai –  įvairių specializuotų mokyklų auklėtiniai, turintys intelekto sutrikimų, siekiantys įsilieti į visuomenę, rasti prasmingą veiklą ir darbą.

Rugsėjo 13-osios priešpietę „Penkių kontinentų“ kiemelyje jau antrą kartą šiais metais lankėsi Vilniaus Verkių mokyklos-daugiafunkcinio centro jaunuoliai, kurie  įmonių grupės darbuotojams pasiūlė kavos, kakavos, arbatos bei skanėstų. Įmonių grupės darbuotojai atėjo pabendrauti ir palaikyti būsimų jaunųjų virėjų, išbandžiusių save baristų amplua. Šią jau žvarboką rudens dieną jie sušildė „Penkių kontinentų“ darbuotojus šiltais gėrimais ir savo nuoširdžiomis šypsenomis.

Kaip sako akciją „Kavos galia“ kuruojanti Liucija Grybauskienė, tai jiems buvo naudinga patirtis, besiruošiant nuolatinio darbo paieškai.

„Penkių kontinentų“ įmonių grupė nuolat bendradarbiauja su Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių bendrija „Viltis“, remia jos renginius ir iniciatyvas. Be to, 2022 m. pavasarį-vasarą įmonių grupė dalyvavo ir dar viename neįgaliųjų integracijos projekte, kurio metu du Verkių specialiosios mokyklos-daugiafunkcinio centro auklėtiniai dirbo grupei priklausančioje kavinėje. Šį projektą numatoma tęsti, suteikiant minėtos mokyklos auklėtiniams darbo ir kitose srityse.

Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

komentarai

Larry Fox IP: 185.184.145.160
2022-10-04 21:55 (!)
Ar bandėte gauti paskolas iš bankų nesėkmingai? Skubiai reikia pinigų norint atsikratyti skolų? Reikia pinigų savo verslo plėtrai ar steigimui? Gaukite paskolą iš vienos iš pirmaujančių JK paskolų bendrovių. Galite kreiptis per whatsapp: +14092051142 arba el. paštu: larryfox2017@hotmail.com

susiję straipsniai