Kompiuterinis žaidimas gydo akis?

Publikuota: 2015 m. gegužės 14 d. ketvirtadienis

Neretai kyla daugybė diskusijų dėl kompiuterinių žaidimų žalos akims ir psichinei vaiko sveikatai. Tačiau, pasirodo, kompiuterinis žaidimas gali netgi išgydyti tam tikrus regos sutrikimus.

Bendrovė „Ubisoft“ kartu su „Amblyotech“ sukūrė žaidimą „Dig Rush“, skirtą gydyti sergančiuosius ambliopija. Ambliopija – tai prastas matymas viena akimi, kai viena akis yra „tingi“ ir negali sinchroniškai veikti kartu su kita.

Kuriant žaidimą buvo atsižvelgiama į Maklingo universiteto oftalmologų išvadas. Žaidžiant žaidimą, akys veikiamos raudonos ir žydros spalvos kontrastais. „Dig Rush“ sukurtas 3D technologijos pagrindu, todėl norint žaisti reikia 3D akinių.

Žaidimą pacientui skiriantis gydytojas gali nustatyti skirtingą poveikio lygį kiekvienai akiai, taip susinchronizuodamas abiejų akių veiklą. Skirtinga apkrova leidžia treniruoti „tingiąją“ akį, paspartinti jos reakciją į impulsus.

Iki šiol šis regos sutrikimas buvo gydomas ne itin maloniais būdais, pvz., keletui valandų užrišant sveikąją akį, kad „tingioji“ akis būtų stimuliuojama veikti aktyviau. Su viena užrišta akimi vaikas jaučiasi nepilnavertis, be to, jam sudėtinga mokytis pažinti pasaulį, įvertinti atstumą ir pan. Taigi tikimasi, kad kompiuterinis žaidimas gydymo procesą ir pagreitins, ir padarys daug malonesnį.

Šaltinis: popmech.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »